USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Рецепти мужності патріота» від Ревенка нагородили в Києві

28 Січня 2010 18:11
 
Журі Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів, присвяченого 90-річчю Української революції 1917 – 1921 років, оголосило переможців мистецького змагу. Документальний фільм «Цілитель воленьки або рецепти мужності патріота» народної аматорської кіностудії «Волинь» отримав спеціальну нагороду.
Документальна кінострічка митців із луцької студії «Волинь» розповідає про учасника бою під Крутами та Другого Зимового походу Армії УНР Михайла Рожка. Фільм є одним із найкращих у когорті кінострічок, які презентували організатори конкурсу.
«Ця робота сприяє руйнації радянських стереотипів про події Української революції 1917-1921 років і відновленню історичної пам\'яті українського народу. А тому наш інститут сприятиме тому, щоб якомога більше людей змогли ознайомитись з цим та іншими творами», - наголосив заступник голови Українського інституту національної пам\'яті, професор Владислав Верстюк.
Разом із фільмом волинських кіномитців на конкурсі перемогли фільм «Єдність нації». Його автор - Олександр Мошенський, учень Каховської школи на Херсонщині. Також кінострічка «Пам’ятай про Крути» (автори - Світлана Кебкал, Володимир Плечистий, Лілія Єрьоменкова, вчителі Носівської районної гімназії Чернігівської області), фільм «Крутянські спартанці або як нищили цвіт нації» (автор - Лідія Маврадіна, вчитель Гребениківської школи в Одеській області).
«Такі конкурси спонукають до пошукової діяльності та сприяють зацікавленню власною історією», - вважають автори фільмів-переможців конкурсу.
Довідково:
Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів тривав протягом жовтня-грудня 2009 року. Він присвячений 90-річчю Української революції 1917 – 1921 років та організований Українським інститутом національної пам’яті.  
Усього в конкурсі взяло участь понад 250 конкурсних мультимедійних проектів із більшості областей України. Найактивнішими учасниками конкурсу стали учні та вчителі. Багато проектів надіслали студенти та викладачі середніх спеціальних та вищих навчальних закладів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знайома Показати IP 29 Січня 2010 13:50
Вітаю! Вітаю! Вітаю з новою-черговою перемогою! Наша кіностудія свої позиції не здає і це приємно! Творчій команді - ура!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus