USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Різдво у Луцьку відгуляли з вертепом, колядою і медовухою. ФОТОРЕПОРТАЖ

11 Січня 2010 09:08
Другий етно-фестиваль «Різдво у Волинській родині» відбувся під відкритим небом 9 січня та Театральному майдані Луцька.

Протягом трьох годин нагадували лучанам про традиційні колядки учасники театралізованого дійства «Волинська коляда», які прибули з різних районів Волині.


Колективи з Луцька, Іваничівського, Ковельського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького та інших районів привезли з собою святкові костюми, музичні інструменти та театральні постановки.

Особливо цікавим \"народне шоу\" на сцені було для малечі.

Виступивши на сцені, артисти пішли «в народ» аби продовжити колядувати. А заодно - зібрати гостинців. В першу чергу колядники обійшли палатки учасників медової ярмарки, де зігрілися та отримали солодкі подарунки.

Кожному з учасників коляди за давньою традицією ведучі вручали гостинці - пляшку медового напою та хлібні бублики.

В цей час біля пам’ятника Лесі Українці бджолярі-учасники конкурсу «Медові напої-2010», який відбувався в рамках фестивалю, встановили свічку заввишки 1,8 метра. Честь запалити цього гіганта від вифлиємського вогню дісталася члену ради братства бджолярів землі волинської «Ройовий Стан» Володимиру Дмитруку.

Традиційну різдвяну їжу пропонували в споруджених наметах декілька ресторанів.

Охочі не ловили гав і заморили добрячого черв’яка, всього лиш дегустуючи мед і медовуху у пасічників.

Для того, щоб різдвяний дух проникнув і в оселі, майстри декору пропонували придбати новорічні і різдвяні обереги.


Синтез традицій: різдвяним майданом розгулював і Дід Мороз. Найчастіше його помічали біля ялинок, де він залюбки позував.

Поряд з Дідом Морозом мирно ужився живий вертеп: два парубки у святкових вбраннях, овечка та кізонька. Тварини виявилися товариськими і з задоволенням їли з рук.


Парубки мужньо витримували холод і не покидали пост.

Фауну Театрального майдану доповнювали двоє поні, які катали на собі дітей.

Додавала святково настрою виставка робіт учнів Художньої дитячої школи Луцька, яку демонстрували в холі Палацу культури.


Увечері до народних гулянь на етно-фестивалі долучилися священики різних конфесій та перші особи обласної та міської влад. Як годиться, спочатку усіх вітали, потім, під передзвін дзвонів Свято-Троїцького собору, усі разом колядували.

Етно-фестиваль «Різдво у Волинській родині» закінчився акцією «Засвіти свою зорю». Усі бажаючі могли запалити свічку чи лампадку від Віфлеємського вогню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus