USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Різдво у Луцьку»: свято заради доброти в центрі міста

11 Січня 2015 15:01
Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» триває. Дводенне дійство продовжує різдвяно-новорічні заходи, сплановані для лучан та гостей міста.

Нагадаємо, під час відкриття фестивалю в обласному центрі запалили від Вифлеємського вогню найбільшу свічу в Україні, надану братством бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан».

А на сцені, встановленій для цього заходу, творчі колективи Луцька та гості з інших районів радують глядачів колядками, щедрівками, творчими тематичними постановками. Цей захід не лише нагадує лучанам, що волинська земля багата власними традиціями, закликає не забувати про своє коріння. Такі фольклорні фестивалі часто спонукають до допомоги ближньому та єднання.
До слова, організатори обіцяють під час фестивалю й виступ колективу з сусідньої Польщі.

Власне, ще до початку заходу, лучани вже активно ярмаркували. Адже саме на час новорічно-різдвяних свят центр Луцька перетворили на ярмарок, де можна придбати витвори декоративно-ужиткового мистецтва, почастуватися медом чи гарячими стравами.
На жаль, тепла погода не внесла корективів у роботу міських комунальних служб. Бо містяни, які прийшли в центр древнього Лучеська, змушені були спостерігати напіврозталі кучугури, вкупі з асфальтовою крихтою, якою посипали міські вулички задля безпеки пішоходів. Однак після того, як сніг розтав, прибрати, вочевидь, поки нікому.
Утім, такі тимчасові незручності не завадили лучанам насолодитися колядками у виконанні творчих колективів шкіл Луцька, дитячих студій, культурних і фольклорних об’єднань з усіх куточків Волині.
До слова, під час етно-фестивалю триває збір коштів для бійців АТО.
А ще стоять скриньки, де закликають допомогти доньці зниклого безвісти солдата - Анні Лавренчук. Дівчинка важко хвора, аби вилікувати страшний діагноз потрібне оперативне втручання.
Також лучанам пропонують написати листи бійцям, аби поділитися з ними частинкою Різдвяного дива, яке б берегло їхні життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 11 Січня 2015 16:49
Романюк БУХА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus