USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Самотня жінка…» Гуменюк – третя спереду серед 400

10 Січня 2010 17:15


Одразу дві п’єси відомої волинської авторки Надії Гуменюк – «Самотня жінка бажає познайомитися або Ігри для риб» та «Тополинка» розділили третє призовн місце в престижному Всеукраїнського конкурсу сучасної радіоп’єси «Відродимо забутий жанр».
Із майже 400 творів, що надійшли на розгляд журі, наприкінці 2009-го було названо трьох переможців і дев’ятьох лауреатів.
 
Володарем першої премії став Іван Кидрук з міста Рівне (п’єса «Політик і психіатр»).
 
Друге місце посіла Марина Павленко з міста Умань Черкаської області (п’єса «Стіл»).
 
А третє поділили відразу дві п’єси відомої волинської авторки Надії Гуменюк – «Самотня жінка бажає познайомитися або Ігри для риб» і п’єса «Тополинка».
«Чому відзначили обидві мої п’єси? Виникла ситуація майже неймовірна. Рукописи надсилалися під псевдонімами. Коли твори пройшли відбір і журі визначило переможців, відкрили конверти. В яких були дані про авторів. Так вийшло, що однакову кількість балів набрали дві радіоп’єси, що зайняли третє місце», – пригадує конкурс Надія Гуменюк.
 
Як розповіла авторка, коли стали розкривати конверти з різними псевдонімами, виявилося, що авторка у них одна. Це дуже добре, що журі обирає не імена, а твори – вважає Надія Гуменюк. Є гарна нагода пробитися автору з провінції
 
Обидва твори волинської письменниці мають глибокий зміст. Хоча сюжети абсолютно відмінні. «Самотня жінка бажає познайомитися» – психологічна драма про сучасну сім’ю, де передусім були гроші, примарний достаток… Та десь за цим згубилося кохання. У п’єсі «Тополинка» домінують повоєнні події – переслідування повстанців.
 
Обидві п’єси волинянки уже готують до радіопостановок. Під час вручення премії у лютому слухачі вперше зможуть почути епізоди «Самотньої жінки…» та «Тополинки», - пише Вісник&K°.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus