USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Шишкін привіз до столиці «Западенську зиму». ФОТО

1 Лютого 2010 12:31
27 січня у Києві, у приміщенні Фонду сприяння розвитку мистецтв відбувся концерт одного з найяскравіших українських авторів і виконавців, нашого земляка з Володимира-Волинського Сергія Шишкіна. Він презентував свій сольний альбом «Западенська зима на Подолі».
За словами самого Сергія, він чекав цього дня 20 років. І таки мав з чим вийти до столичного глядача, неквапливо присівши за чорно-білою клавіатурою рояля. Вдячний глядач зміг побачити Шишкіна філософського, романтичного, жартівливого, мужнього, іронічного.

Серед глядачів концерту були музиканти, поети, актори, художники і просто шанувальники авторської пісні. Навіть паузи у виступах Шишкіна були музичними. Адже поряд був відданий друг, відомий гітарист Гриць Лук’яненко. Друзі зіграли дуетом, до якого приєднався ще й саксофоніст Василь Карапулько.

Загалом 25 своїх творів, не враховуючи пісень «на біс», виконав на творчому вечорі Сергій Шишкін, пише «Інша Література» із посиланням на сайт «Вечори співаного слова».
«Всім велике Шишкінське дякую! Цього хотів не тільки я. Цього хотіла сама публіка, всі, хто допомагав в підготовці. Купа людей рознесла інформацію, хоч дехто навіть не зміг прийти… Сам Ігнатуша запропонував транспортну підтримку. Толік Сухий та Микола Арсенюк знімали на свої камери. Гриць за тиждень підготував ексклюзивний тираж. Галя Бабій переддень провела з нами шикарний ефір. Микола Підгорний запросив на кілька днів раніше на свій «Майдан». А з подачі Юрка Круликовського на зйомку запросив «1+1». Хіба могло бути інкаше, якщо стільки хороших людей піставили плече і запропонували допомогу?!», - каже Сергій Шишкін.

Довідково:
Сергій Шишкін – за фахом музикант-педагог, за покликанням - філософ. Серед колег-музикантів і поетів користується авторитетом ще й як своєрідний автор текстів. Ініціював фестиваль «Володимир» у своєму рідному Володимирі-Волинському. Фест став унікальним явищем на теренах України, витримавши випробовування часом і через котрий пройшли майже всі найперспективніші українські виконавці.
Згодом реалізував самодостатній проект «Живий Погляд». Цей спеціальний проект для депресивних регіонів ставить за мету активізувати підтримку своїх же виконавців під гаслом «Маленькі міста мають право на свою музику».
Відомий український бард Володимир Шинкарук сказав про Сергія Шишкіна: «Він – душа, покладена на музику. Він - мудрий, іронічний філософ, який уміє вдало пожартувати над нашою недосконалістю. Вражає не тільки музично-поетична філософічність Сергія Шишкіна, але і його лаконізм. Вміння за півтори-дві хвилини на обмеженому просторі пісні так глибоко проникнути у наші моральні і життєві проблеми».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus