USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Склали рейтинг найвпливовіших українських кінодіячів

15 Вересня 2010 15:58
Газета «Дзеркало тижня» склала рейтинг найвпливовіших українських кіномитців.
Укладачі рейтингу враховували думку представників різних ЗМІ, котрі тією чи іншою мірою відстежують кінопроцес на сторінках своїх видань.
Отож, на першому місці у рейтингу Олег Кохан – кінопродюсер, фактично – співавтор таких успішних для України фільмів, як «Щастя моє», «Мелодія для шарманки», «Два в одному», «Райські птахи». Пан Кохан виявився абсолютним фаворитом журналістських симпатій.
Вперше в історії українського кіно, у 2010 році, спродюсована ним стрічка «Щастя моє» потрапила у престижний конкурс Каннського міжнародного фестивалю. Цілий ряд підтриманих ним проектів не залишилися без уваги знакових міжнародних кінофестивалів, конкурсів країн СНД і Балтії. Саме цей продюсер сьогодні – один з небагатьох, хто достойно відстоює честь українського кіномундира, пише «Дзеркало тижня».
Кіра Муратова – кінорежисер, легенда не тільки Одеської кіностудії – на другому місці у рейтингу. Одна з найкращих її катин – «Мелодії для шарманки». Картину достойно оцінено на міжнародних кінофестивалях. А період першої десятирічки ХХI століття для Муратової, можливо, як для жодного іншого кінорежисера, дуже і дуже успішний: «Настроювач», «Лялька», «Два в одному», «Мелодія для шарманки».
Богдан Ступка – третій у рейтингу. Видання називає його «першим актором України». Він задіяний одночасно в кількох кінопроектах – в Росії і в Україні. Кажуть, під нього довженківці планують запускати «У неділю рано зілля копала» (роль цигана Андронаті).
На четвертому місці – Андрій Халпахчі. «Рідний батько» кінофестивалю «Молодість» - так називає його «Дзеркало тижня».
Класик українського кіно Роман Балаян – п’ятий у рейтингу. З його цього кінопродюсера найперше асоціюється стрічка «Польоти уві сні та наяву».
По «одному голосу» у цьому, звісно ж, умовному «рейтингу впливовості» набрали такі кіногерої, як Богдан Бенюк, Денис Іванов, Сергій Лозниця, Ада Роговцева, Олександр Ткаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus