USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Студія друку шрифтом Брайля представила унікальні напрацювання

19 Вересня 2017 21:31
Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» представила свої унікальні інклюзивні напрацювання на першому Книжковому Кураж Базарі в Києві та 24 Форумі видавців у Львові.

16-17 вересня – це два дні справжнього книжкового куражу на Арт-заводі Платформа у Києві. Програма заходу насичена презентаціями книг, зустрічами з письменниками, спектаклями, відеопоезією, воркшопами, лекціями, майстер-класами та іншими цікавинками.

Вже в перший день Книжкового Кураж Базару відбулася унікальна презентація збірки віршів сучасних українських поетів «Почути». Соціальний проект «Почути» – про людей і для людей. Це міст між проблемою і мистецтвом. Місце творчості та щирості, де всі чують і розуміють один одного.

Збірка віршів – арт-бук «Почути» – це друкована версія проекту «Почути», доступна мовою оригіналу з перекладом шрифтом Брайля. Унікальна збірка вірші сучасних українських поетів, де кожен твір має посилання на відео, за яким автор читає власну лірику, супроводжуючи жестовою мовою.

Феєричне поєднання слів у жестах, звуках, лініях і крапках наповнювало й креативну презентацію інклюзивного видання арт-бук, здійсненого видавництвом Бренд Бук Паблішінг та студіє друку шрифтом Брайля Braille Studio. Для Braille Studio це перше тиражне видання кількістю 300 примірників. Braille Studio сподівається, що таких цікавих проектів у студії буде більше, бо вона завжди відкрита до творчої співпраці.
14 вересня, в рамках VIII Львівського міжнародного бібліотечного форуму, під час студії «Бібліотечна інклюзія», що розгорнулася у Львівській обласній бібліотеці для дітей, координаторка проекту Юлія Сачук та редакторка "Braille Studio" Анна Серпутько разом з Українською бібліотечною Асоціацією представили унікальне видання - Інклюзивну книгу для всіх «BrailleBook». У книзі зокрема можна прочитати про шрифт Брайля і його творця, а також про інші спроби винайдення писемності для людей з глибокими порушеннями зору, ознайомитися з різними шрифтами візуально та на дотик.
BrailleBook – це унікальна книга – книга для всіх, хто читає українською плоскодрукованим шрифтом або шрифтом Брайля.

Книга буде цікавою як для читачів, які не знайомі з особливостями сприймання інформації незрячими людьми на дотик, так і для тих, хто хоче поглибити свої уявлення про системи письма і читання для незрячих, якими користувалося й продовжує користуватися людство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 19 Вересня 2017 21:54
Краще б переклали ЗНО, щоб незрячі могли теж навчатися у ВУЗах!
Віталій до Олександр Показати IP 19 Вересня 2017 23:04
Дуже слушна заувага, Олександре, але на жаль як підручники шрифтом Брайля, так і матеріали для ЗНО для незрячих це прерогатива держави, а не ГО, хоча ми на замовлення окремих закладів і ГО, які працюють із незрячими друкуємо і такі матеріали
smelnyk до Олександр Показати IP 20 Вересня 2017 00:07
Їм і так нічого не заважає навчатися у ВУЗах. Аби бажання було і голова. Усі інші питання вирішуються. Сотні незрячих навчаються у ВНЗ по всій Україні, причому несплативши ні копійки хабара. Я вважаю цей комент некоректним по відношенню до незрячих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus