USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Тарас Григорович Шевченко «ожив» у Луцьку

13 Лютого 2014 18:29
У Луцьку Тарас Григорович Шевченко, крізь писане слово, говорив з волинянами, які декламували його вірші та озвучували їх у пісні.

У приміщенні Музею історії Луцького братства відбувся літературно-історичний вечір «Слово Кобзаря» сьогодні, 13-го лютого.

Для присутніх представили унікальну виставку книг. Розповідає про неї завідувач Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна: «Тут представлена одна сота тієї колекції, яка зберігається в краєзнавчому музеї у меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі». Він назбирав унікальну коелкцію. Навіть в цій одній сотій, я проаналізувала книги, і є такі, аналогів яким немає в Україні».

Краєзнавець Марія Філонюк каже,що такі книги дуже унікальні тим, що в них є первозданне слово Шевченка: «Треба читати їх і досліджувати, бо в багатьох виданнях тодішня влада переписувала, чи, навіть, видаляла цілі рядки».

Учасники заходу декламували й власні вірші, які стали переможцями шевченківських конкурсів.

Літературно-історичний вечір «Слово Кобзаря» відбувся за участі братчиків Волинського крайового братства святого апостола Андрія Первозванного і краєзнавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 13 Лютого 2014 19:45
Якщо після Олімпіади і саме до 9 березня розженуть Майдан і проллється кров - то наш ТАРАС перевернеться в труні.......І тоді він довго ще не "оживе"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus