USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Галереї мистецтв – спільна виставка двох мистців

23 Липня 2017 14:02
У Малій залі Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України презентовано спільну експозицію Галини Кадюк та Анатолія Паламарчука. Свого часу їх об’єднали роки навчання в Українській академії друкарства та участь у студентському мистецькому угрупованні «Коло 13». По завершенню навчання ця активна молодіжна спільнота переросла у коло дружнього спілкування, яке триває понині. Галина і Анатолій вирішили разом готувати і

презентувати свої твори, відчуваючи підтримку друзів та родин. Представив художників загалу шанувальників прекрасного Володимир Марчук, голова ВО НСХУ.



Коротко про авторів виставки:

Галина Кадюк народилася 1977 року у місті Дубляни поблизу Львова. Художню освіту здобувала в Українській академії друкарства (1994-1999) за спеціальністю «Книжкова графіка». З 1999 року працює дизайнером у сфері зовнішньої реклами та поліграфії. Живописом займається як хобі.

Анатолій Паламарчук народився 1973 року у Луцьку. В1999 році закінчив Українську академію друкарства (м. Львів), спеціалізація «художник-графік». Викладачі: Іванов С.І., Куць Я.Й., Сава В.І. Овчінніков В.С, Саноцька Х.І. Під час навчання та по закінченню вузу працював у сфері поліграфічного дизайну у Луцьку, Львові. Учасник регіональних і міжнародних виставок графіки у Польщі, Бельгії, Великій Британії, Японії. Роботи знаходяться у приватних колекціях в Україні та за рубежем. Працює у техніці шовкографії, лінориту, офорту.



Презентація насправді показала, наскільки самобутнім є кожен з авторів, а їхні індивідуальні мистецькі практики та досвід відображають неповторність власного пошуку форми самовираження: у Анатолія це графічні твори, а у Галини – «наївний сюрреалізм», як вона визначила для себе жанр, в якому працює.

Анатолій Паламарчук представив графіку, котра створена у техніці шовкографії, а також описав процес роботи над деякими своїми графічними творами: «Шовкографія як спосіб нанесення малюнку був відомий ще у Стародавньому Китаї. Назва пішла від шовкової тканини, якою користувалися в давнину. Зараз, звісно, існують сучасні матеріали, якими я і користуюся. Ось одна з моїх улюблених і перших робіт

“Пегас”. Коли я завершую роботу над графікою, то завжди почуваюся невдоволеним результатом. Тому мушу на деякий час відкласти роботу, дати вгамуватися емоціям, займаюся чимось іншим. Коли знову дістаю і дивлюся на неї – бачу, що щось-таки в ній є. У роботі “Вартові історії” я використав козацькі символи, передаючи монолітність козацької сили, старався втілити певну динаміку у рисунку…» Лаконічні у своїй кольоровій гамі, роботи Анатолія вражають майстерністю у передачі деталей, вдумливістю у розкритті змісту, емоційністю. У візуалізації своїх сюжетів автор стримано і продумано поєднує традиційні у графіці кольори, у деяких роботах використовує шрифти, досліджує символи та створює образні метафори, розкрити які пропонує глядачеві: «Мантра», «Роздуми», «Погляд», «Протистояння» та інші.



Зі слів Галини Кадюк, роботи на цій виставці охоплюють період 2011-2017 рр.: «Це моя персональна епоха відродження. Саме в 2011 році я повернулася “додому” – в творчий процес. З того часу живопис присутній в моєму житті в якості хобі, паралельно з основною роботою графічного дизайнера. Свій стиль в малярстві для себе жартома визначаю як “наївний сюрреалізм в тихій манері”».Роботи Галини притягують до себе не лише яскравістю кольорів, а й спостережливістю у буденних сюжетах, які є у життєвому досвіді кожної людини. Ось у жабці «ховається» красуня. Розгледіти її вроду можна лише придивившись до жабки уважніше та відкривши застібку. Лукаво поглядає на глядача синя павучиха, розслаблено заклавши волохаті лапки під голову. На одній із картин – реалізована у малюнку дитяча мрія політати на кульбабці… Авторка представила декілька серій робіт: «Ботаніка» («Безпідставні очікування», «Кардіо-ботаніка», «Нейро-ботаніка»), «Зооморфологія» («Жаба», «Метелик. Метаморфоза», «Павучиха») та інші, в яких зображені сюрреалістичні метафори-натяки на людські характери, реакції, думки.


Музичні композиції у виконанні молодого талановитого гітариста Юрія Строгуша створювали атмосферу легкості, доповнюючи твори малярства мелодійним асоціативним тлом. Невимушеності обміну враженнями сприяла щира зацікавленість численних гостей презентації експонованими творами: лунали питання глядачів, точилися жваві обговорення, гості виставки фотографувалися біля робіт. Можливість поспілкуватися безпосередньо з художниками за фуршетом зі смаколиками

– чудове дозвілля у літній суботній день.

Оглянути виставку творів Галини Кадюк та Анатолія Паламарчука можуть усі охочі протягом наступних 3 тижнів, завітавши до Малої зали Галереї мистецтв ВО НСХУ на вул. Лесі Українки 24а. Вхід вільний. Запрошуємо!



Про подію на сайті Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/ukr/

Автор: Марія Пилипчук

Фото Олега Бурлаки, Марії Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лідія Показати IP 23 Липня 2017 19:43
Вітання художникам!
Анатолій до Лідія Показати IP 24 Липня 2017 00:25
Дякую
сергій Показати IP 24 Липня 2017 08:50
Молодці усі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus