USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі діти з обмеженими фізичними можливостями демонстрували свої таланти

4 Квітня 2015 08:00
У Ковелі відбувся інтеграційний фестиваль «Наші таланти тобі — Україно!», в якому взяли участь юні вихованці ГО «Реабілітаційний центр» та школи талантів «Креатив Студіо». Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Вихованці Центру, засновником і керівником якого є Наталія Славікова, їздять на екскурсії, відвідують театри та музеї, розвивають артистичні здібності. Спілкування з друзями і творчі заняття для них — свято. Ажурні вироби з бісеру, майстерні аплікації, вишивки та малюнки — творіння рук дітей з обмеженими фізичними можливостями.

«В «Реабілітаційному центрі» дуже хороша атмосфера, добра і дружня. І всі ми радіємо новим людям. З радістю віддаємо частку свого тепла іншій людині. І Вас там завжди приймуть дуже добре...», - ділиться враженнями вихованка ГО «Реабілітаційний центр» Анастасія Оласюк.

Віднедавна у цьому пересвідчилися і діти з місцевої школи талантів «Креатив Студіо». Так виникла ідея виступити разом на одній сцені: учасники фестивалю «Наші таланти тобі — Україно!» читали вірші, співали і танцювали. Ділилися розповідями про свої родини та життєві мрії.

«З Наташею Славіковою мене познайомили місцеві освітяни. Я прийшла до них, дуже прониклася їхнім життям. Це люди, які живуть повноцінним життям. У них дуже тепла атмосфера. Коли бачиш людей на візочках, які так щиро-щиро посміхаються, які не мають помислів «для чогось такого» це робити, то виникає бажання і просто для них щось зробити», - розповідає керівник «Creative Studio» Тетяна Ляшенко.

Учасників фестивалю і глядачів поєднала атмосфера добра, сумління і взаємоповаги. Саме це й підтримує у вихованців «Реабілітаційного центру» натхнення до творчості та життєвий оптимізм.

«Ми, звичайно, дуже хвилювалися перед виступом. Але, коли вийшли на сцену, вдалося вловити той ритм залу, в мене з'явилася посмішка на обличчі, стало легше співати. Ми виступали, я думаю, чудово. І хочу подякувати за такий фестиваль всім організаторам. Це дуже добре, коли ти маєш змогу їздити, виступати, маєш змогу показати свій талант...», - розповідає учасник фестивалю Ростислав Джус.

«Ми готувалися до цього заходу дуже довго. І переживали, підбирали пісні, які кому підходять. І пісню, яку я вибрала собі – «Червону рута» - я її вибрала тому, що її знає багато людей, вона подобається всім. Ми дуже переживали, але все вдалося завдяки підтримці залу, бо це хвилюючий момент, коли виступаєш і думаєш, щоб не збитися...», - говорить Юлія Гребінік.

Зауважимо, що виступи конкурсантів на сцені оцінювали глядачі. Оваціями зал зустрів Сергія Якимчука та його презентацію про захоплення спортом та свою дружню родину. А найбільше голосів підтримки отримала вихованка «Реабілітаційного центру» Анастасія Оласюк.

«Ми всі переймалися, щоб все вийшло добре. Такий спектр емоцій великий... Але нам всім сподобалося. Це такий адреналін, такий драйв, коли сам виступ триває, ти спочатку хвилюєшся, а потім «відчуваєш смак» того, що відбувається», - каже переможниця фестивалю Анастасія Оласюк.

Підтримати своїх українських друзів з «Реабілітаційного центру» приїхали гості з Польщі - Надбужанське Товариство Шанувальників Гміни Дубєнка.

А зібрані під час благодійного фестивалю кошти використають для подальшого розвитку творчих здібностей дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus