USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Києві - виставка касок з Майдану

4 Серпня 2014 21:45
Шоломи і каски учасників Євромайдану стали експонатами виставки в Українському домі, - про це повідомляє "5 канал".

Речі, які захищали учасників революції, а потім стали полотнами для художників, після виставки в Києві покажуть і у європейських столицях.

Шість десятків касок і шоломів з "авторськими" малюнками. Майже всі експонати з бойовим минулим.

Співорганізатор виставки Максим Потапчук, тримаючи у руках один з експонатів, розповідає: "Це прості шахтарські каски, що перетворилися на витвір мистецтва. Саме ця каска теж була в бою, захищала наших майданівців. Тут багато шоломів горіли в будинку профспілок та на барикадах".

Експозиція вже помандрувала містами України, а наприкінці серпня організатори планують показати виставку європейцям, зокрема – полякам і німцям. Світ має знати правду про Україну – так вирішила художниця Лілія Людко і змайструвала з касок цілу інсталяцію.

Організатори зазначають, що шоломів в експозиції могло бути і більше, але частину віддали для захисту бійців на Сході України. Зі слів відвідувачів, експонатів достатньо, щоб повернутися думками у зиму, що нас змінила.

Відвідувачка виставки Катерина Соловйова описала це так: "Надо смотреть не на каски, не на щиты, а сквозь них, и видеть там людей, которые там были и которых мы никогда не забудем".

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що волинянин видав книжку про Майдан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
правдоруб Показати IP 4 Серпня 2014 22:25
Якраз є у Києві ті кому ті каски надіти і на Схід відправити у перші ряди: Парубій, Луценко, Тягнибок, Яценюк, Кличко...
Жінка до правдоруб Показати IP 5 Серпня 2014 11:32
Згодна! я б з радістю на це подивилась

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus