USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьк привезуть ікони, написані на ящиках від набоїв, привезених із АТО

14 Травня 2015 14:25
У Художньому музеї Луцька під час культурно-мистецької акції «Ніч музеїв-2015» відбудеться благодійна виставка-продаж унікальних ікон, написаних на ящиках від набоїв, привезених із зони проведення антитерористичної операції.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики міськради.

Так, 18 травня 2015 року за підтримки Луцького міського голови Миколи Романюка в приміщенні Художнього музею Луцька відбудеться благодійна виставка-продаж унікальних ікон, написаних на ящиках від набоїв, привезених із зони проведення антитерористичної операції.

Автори — Софія Атлантова та Олександр Клименко.

«Найбільше ікон – це зображення святих воїнів. Це святий Юрій, це архангел Михаїл, це святий Димитрій Солунський. Але також досить багато зображень пресвятої Богородиці, адже Богородиця є покровителькою людства, покровителькою України», - розповів працівник Національного музею ім. А. Шептицького Остап Лозинський журналісту ТСН.

Художники кажуть, що такий задум виник не випадково, адже дошки, де зберігалися боєприпаси, за своєю структурою нагадують матеріал, на якому вони звикли працювати.

Причому митці спеціально не обробляють його і залишають усі позначки. Це калібр набою, їх кількість, дата виготовлення тощо.

Виставка мандрівна. Вона побуває в найбільших містах України та Європи. Кожен експонат продається.

Виручені кошти від продажу ікон будуть передані на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Виставка відбудеться в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв-2015» за адресою: Художній музей міста Луцька, вулиця Кафедральна, 1а, початок о 20.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана Показати IP 14 Травня 2015 22:16
А з пшона і маку коли привезуть?
Анонім до Оксана Показати IP 14 Травня 2015 22:53
Хоч би з клею "момент"...
Анонім до Анонім Показати IP 14 Травня 2015 23:26
НЕЛЮДИ...........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus