USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку діти учасників АТО розмальовували дерев'яні іграшки

20 Січня 2016 07:00
Дітей волинських бійців АТО вчили розмальовувати іграшки, якими бавилися ще попередні покоління. Про це повідомляє Слово Волині.

19 січня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся майстер-клас з розмальовування традиційних українських іграшок для дітей учасників АТО.

Іграшки виготовив волинський писанкар Андрій Бондарук. Навчала дітей народна майстриня Ірина Сардак-Бондарук.

Присутні дітлахи мали нагоду не лише на власні очі побачити та розмалювати традиційні українські іграшки, а й дізнатись їхню історію.

Усі ці предмети – дерев’яні, але функції вони виконували різні. Зокрема, шумові іграшки хлопчикам та дівчаткам допомагали відганяти птахів від поля чи городу, а деякі з них навіть були простими музичними інструментами. Натомість іграшки, які схожі на предмети побуту, навчали маленьких господинь хатнім справам, хлопчики ж часто бавились кониками чи корабликами. Серед розвиваючих іграшок жінка виділила дзигу та різноманітні головоломки.

Художниця каже, що найменшим діткам іграшки колись робили їхні батьки або ж дідусі та бабусі, а вже старші діти могли виготовляти їх власноруч.

Юні лучани вчились традиційному українському розпису акриловими фарбами.

Ірина Сардак-Бондарук розповіла, що з дітьми працювати їй надзвичайно просто, мовляв для цього особливих умінь непотрібно.

«Діти – це маленькі дорослі і з ними треба поводитись так, як зі своїми рідними, друзями. Не було ще такого майстер-класу з українського народного розпису, коли дітям було не цікаво. Українське народне мистецтво завжди цікаве і дітям, і дорослим», – наголошує мисткиня.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини писало про те, що українські дерев’яні іграшки стали справжньою сенсацією у світі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus