USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Позашкільна освіта - не для луцьких дітей?

26 Грудня 2013 11:49
Лише 23% луцьких дітей відвідують позашкільні навчальні заклади. Про це йшлося під час засідання колегії управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Охоплення лише 23% дітей у Луцьку позашкільними установами, на думку начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Олександра Хомича, є дуже низьким показником, адже середній показник по області становить 35,5%. Він поцікавився в начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, як той планує намітити позитивну динаміку охоплення дітей позашкільною освітою.

Зі слів Олега Гребенюка, багато позашкільних освітніх установ обласного підпорядкування розташовані у Луцьку і значна кількість дітей здобуває позашкільну освіту на базі обласних центрів. Тому відсоток реально охоплених позашкільною освітою дітей вищий. З його слів, міські позашкільні установи підійшли до межі повної наповненості щодо матеріальної бази, яка існує в цих закладах Потрібно відкривати нові позашкільні установи, проте вони фінансуються лише з міського бюджету і існує проблема фінансування. Потенціал і бажання, мовляв, є, але фінансування недостатнє.

Олександр Хомич повідомив, що постановою кабміну внесені зміни до бюджетного кодексу у частині фінансування позашкільної освіти. З 2015 року, з його слів, фінансовий ресурс для позашкілля буде значно більшим. Однак, щоб отримати належне фінансування, протягом 2014 року потрібно продемонструвати гарну статистику, інакше фінансового ресурсу, який дасть можливість розвивати систему позашкільних навчальних закладів, місто не отримає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
поліщук Показати IP 26 Грудня 2013 13:19
Показник в Луцьку, де люба дитина має можливість займатись в позашкільних спортвних секціях і гуртах - 23%. Вірю, що воно так і є. Середній показник по області - 35.5%. Ніколи не повірю. В абсолютній більшості шкільних шкіл, нема навіть натяку на гуртки, вони існують тільки на папері, для того щоб вчителі отримували додаткові гроші.
прикол Показати IP 26 Грудня 2013 14:34
Ребята...ау..у нас средний ХАБАР что бы заниматься в Школе №9 составляет то 1000 до 3000т.гр...в месяц..вопрос..нашим царям...какая организация сможет башлять такие деньги...А?потому бухать курить и убивать..это и есть Пакрищення Життя вже сигидня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus