USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку показали «війну»

4 Серпня 2014 13:40
Пересувна фотодокументальна виставка «Волинь у Першій світовій війні» експонується у приміщенні Волинського краєзнавчого музею. Про це інформує відділ науково-освітньої роботи.

Виставка присвячена 100 річниці від початку Першої світової війни і побудована за хронологічно-проблемним принципом, складається із 10 стендів. До уваги відвідувачів пропонуються цікаві матеріали, які до цього часу були фактично невідомі. Виставка розповідає не лише про бойові дії, але й повсякдення волинян того часу.

Окрема увага звернена на австро-німецьку окупацію 1915 року, відкриття шкіл старшинами Легіону українських січових стрільців. Саме на Волині вирішувалася доля легендарного Брусиловського або ж Луцького прориву 1916 року Під час цих боїв російським військам вдалося частково відновити своє становище. Про ці події розповідає окремий стенд.

Виставка презентує військові інновації того часу, зокрема широку практику застосування авіації обома супротивниками. Окремо також порушується тема долі людей цієї війни, як солдатів, так і тих, хто ніколи не тримав у руках зброї.

«Жінка у війні…» – це тема одного із стендів виставки. Війна - не лише історія чоловіків, жінка була завжди поруч, цього часто не бачили, цьому часто не надавали значення. Представниці слабкої статі були солдатами, вони рятували самих солдатів, будучи сестрами милосердя, вони були матерями, доньками і дружинами, які чекали на повернення своїй дітей, батьків і чоловіків.

Останній стенд виставки «Волинь пам’ятає…». Ми не вправі забути подій війни, яка принесла величезні жертви та руйнування. У складі армії Російської імперії воювало 4,5 мільйона українців, які становили майже 35% її особового складу. Перша світова війна – це трагічний урок нашої історії, який ми не можемо забути. Ціна пам’яті, майже те ж саме, що і ціна майбутнього, яке нам обирати сьогодні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus