USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку «Щедрик» звучав в унісон з органом

17 Січня 2018 18:04
Концерт духовної музики «Щедрик» відбувся у Кафедральному костелі святих Петра і Павла в Луцьку 17 січня.

Директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова розповідає, що головною піснею цього заходу був «Щедрик».

«Сьогоднішній концерт підготував обласний науково-методичний центр культури. Співали сьогодні духовну музику, грав орган і ми дуже вдячні за таку можливість співати та слухати музику у цьому величному храмі. Такий захід ми проводимо вдруге. Хочемо цими чудовими піснеспівами порадувати наших краян. І дуже приємно, що відгукнулися колективи з різних церков та конфесій, долучилися й колективи з установ культури міста. Сьогодні «Щедрик» звучав і на бандурі, і на органі й в хоровому співі», - розповіла Любов Рожнова.
Завершився концерт спільною колядою «Нова радість стала».

Довідково. Всесвітньо відома обробка «Щедрик» належить до тих, над якими Микола Леонтович працював майже усе життя. Перша її редакція була написана до 1901–1902 рр. Нині пісню виконують десятками різних мов та у різних куточках світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Прикро Показати IP 17 Січня 2018 20:33
Таку подію , такий чудовий творчий вечір , ще й у святкові дні....Чомусь замовчали . Де оголошення , де реклама ?
Анжела Показати IP 18 Січня 2018 08:25
Чому нема анонсів???. Прийшли би із задоволеням!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus