USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відродять відомий всеукраїнський фестиваль

20 Вересня 2017 18:51
Для відродження фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» з казни Луцька на умовах співфінансування пропонують виділити гроші на музичне дійство. Крім того, частину коштів на цей фестиваль вже заклали в обласному бюджеті. Дійство мають намір провести вже цієї осені.

Про це стало відомо 20 вересня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Так, депутат міськради Богдан Богонос інформував, що звернення від обласної ради про відродження фестивалю надіслали ще на початку року, але його загубили, тому пропонує зараз ухвалити рішення щодо підтримки.

«Прошу внести на сесію пропозицію підтримати відновлення фестивалю авторської пісня «Оберіг». Колеги із обласної ради вже передбачили на це 200 тисяч гривень. Нас просять передбачити у міському бюджеті на цей захід 50 тисяч гривень. Фестиваль запланований вже на цей рік і має відбутися у жовтні», - розповів Богдан Богонос.

Більшість голосів члени комісії підтримала цю ініціативу та рекомендуватимуть підтримати її під час сесії.

Нагадаємо, всеукраїнський фестиваль авторської пісні і співаної поезії «Оберіг» у кінці 80-х - на початку 90-х років минулого століття слугував своєрідною візитівкою Волині, зокрема і Луцька.

Фестиваль став пісенним святом, яке відкрило всій Україні таких відомих митців як Марійку Бурмаку, Олега та Юрія Покальчуків, Сергія Шишкіна, Василя Жданкіна, Вячеслава Хурсенка, сестер Тельнюк, Всеволода Стеблюка, Станіслава Щербатих ("Тризубого Стаса"), Зою Слободян, Сергія Мороза, Андрія Панчишина, Наталку Криничанку, Віктора Царана, Лесю Горову та багатьох інших.

Вперше про відродження «Оберегу» заговорили торік, після звернення львівської співачки Наталки Криничанки. А вже в грудні 2016 року депутати облради проголосували за фінансування фестивалю впродовж чотирьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus