USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку зустрілися люди, «в душах яких цвітуть чорнобривці»

7 Грудня 2015 12:00
Тепла й душевна зустріч людей, які багато років висаджують чорнобривці на узбіччях доріг, відбулася у Луцьку вчора, 6 грудня.

Захід мав назву «Чорнобривці, дякуємо вам!», а відбувся у затишному кафе біля Луцька під акомпанемент живої музики.

Його ініціатором став скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України, голова благодійної організації «Чорнобривці України»Василь Рижук, який за більш, ніж 17 років, висадив разом з однодумцями понад 300 кілометрів чорнобривців.

Як повідомляють організатори, на початку зустрічі двоє школярів розповіли, що в Україні є чимало квіткових символів, найпоширеніший з яких – чорнобривці. Мовляв, «де українці, там чорнобривці». Далі присутні переглянули кілька відеороликів про Василя Рижука та його діяльність.



Ініціатор зустрічі висловив вдячність усім своїм однодумцям, без яких не вдалось би нічого зробити, а також журналістам, які завжди позитивно висвітлюють тему, адже за ці роки у засобах масової інформації розміщено понад 150 матеріалів.

«Я радий, що ми почали цю справу, вона продовжиться у будь-якому разі. Сьогодні наші чорнобривці розійшлися по всьому світу, їх дуже багато у Волинській та Рівненській областях. Все це робиться за власні кошти і власними руками. Посадити навіть один кілометр чорнобривців – це непроста праця: потрібно підготувати землю, посіяти, поливати, доглядати, прополювати. Я це роблю, щоб в Україні було світліше та затишніше. Шкода, що на нашу зустріч не прийшли представники влади, але для нас це не новина, так завжди було. Ми свою справу все одно робитимемо», - сказав Василь Рижук.

Потому усі присутні, а їх було більше 15 осіб, розповідали свої історії, чому вони приєднались до ініціативи Василя Рижука та допомагають у цій непростій, але такій приємній праці.

У планах учасників ініціативи з висадження чорнобривців – засіяти цими квітами насамперед прикордонні райони, щоб іноземці, в’їжджаючи в Україну, бачили не країну з недоглянутими узбіччями та сміттям, а квітучу й затишну державу. Також Василь Рижук висловив сподівання, що нова влада області надасть можливість у 2016 році посадити чорнобривці перед будівлею обласної ради на Київському майдані, оскільки раніше цю ініціативу вже підтримували.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus