USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В одній із музичних шкіл Луцька «живе» ксилофон

2 Жовтня 2014 09:32
За новенький музичний інструмент, ксилофон, Луцька дитяча музична школа №3 подякувала благодійникам. Ця школа - єдина в області, що має честь володіти подібним унікальним інструментом завдяки «Фонду Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Так, до Міжнародного дня музики у стінах навчального закладу відбувся концерт, участь у якому взяли найкращі учні, які у майбутньому, ймовірно, стануть знаними виконавцями. Варто зазначити, що це свято об’єднує усіх, для кого музика є невід’ємною частиною життя, як сонячне світло, шелест трав та подих вітру. Тож сьогодні в усьому світі на сценах виступають видатні артисти та аматори, звучать твори, що увійшли в скарбницю світової культури.
«Сьогодні у нас свято. І мені дуже приємно, що не лише влада піклується про нас, а й благодійний фонд. Навіть на старих ксилофонах наші діти здобували перемоги. Але коли ми спробували новий, зрозуміли, що обидва звучання годі й порівнювати», - з вдячністю в очах відзначила директор музичної школи Людмила Герасимчук.
Зі слів голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірини Констанкевич, ідея зробити такий важливий для навчального закладу подарунок народилась після розмови з очільником школи ще весною. Тоді директор зауважила, що без цього інструменту школа не бачить власного майбутнього. І ось майже три тижні тому школа отримала подарунок від благодійного фонду. Своєю чергою, Людмила Герасимчук вручила подяку голові правління благодійного фонду Ірині Констанкевич.
«Коли я знаходжусь серед такої кількості талановитих дітей та дорослих, мені бракне слів через те, що сама не володію такими талантами, але дуже поважаю музику. Й тому, коли авторитетні люди кажуть, що для розвитку мистецтва і культури школі необхідний музичний інструмент, я їм охоче вірю. Тут присутня така концентрація розумних і талановитих учнів, що для перемог у конкурсах їм необхідний цей інструмент. Так з доброго слова народилась добра справа», - резюмувала вона.
А от перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук щиро переконаний, що свято музики не залишило байдужим нікого, навіть природу:

«Подивіться на сонце, що сяє за вікном. Воно світить, бо музика не залишає байдужим абсолютно нікого, незалежно від віку та талантів. Одні уміють розпізнавати ноти та володіють різноманітними інструментами, а інші просто слухають музику, при цьому отримуючи величезне задоволення та знімаючи внутрішні стреси. Коли будівельники зводили цю школу, вони не розраховували на таку кількість дітей. Але завжди дітей притягують прекрасні викладачі. Цю помилку ще є можливість виправити. Й настануть часи, коли умови, створені для малят та викладацького складу школи, будуть справді вартісними. Не всі учні стануть великими композиторами та співаками, але точно знаю, усі вони будуть достойними громадянами, якими пишатиметься якщо не місто, то родина», - наголосив посадовець.
До слова, у музичних школах Луцька розвивають власні таланти 1650 школяриків.
Однак серед усіх шкіл естетичного виховання Луцька та й України в цілому, дитяча музична школа № 3 має дуже високий рейтинг, адже у ній навчаються лауреати міжнародних конкурсів та відомі за межами країни колективи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ЗМІ Показати IP 2 Жовтня 2014 10:00
Ксилофон - це добре і для дітей, і для Констанкевич, як засіб агітації. Але Кравчука давно треба кинути в контейнер зі сміттям і закрити на 2-3 дні, щоб і сам засмердівся. Щоб не зловживав адмінресурсом, або хоч би взяв відпустку на період виборів.
до змі Показати IP 2 Жовтня 2014 10:26
ви не засмерділись він вітає з днем музики тупоголові
кароч Показати IP 2 Жовтня 2014 13:01
стільки про неї пишете, шо навіть не звертаю уваги не текст, а звернув увагу вот на що: рібятка, ну не обробляйте, БУДЬ ЛАСКА, більше так фотки. ну зачєм це вінєтірованіє ? це ж не на пам"ятник фотка...... жесть. шо за контраст дикий ? вловіть що вдалий ракурс і компоновка кадра набагато ефектніше вашій геніальній обробці.
Едуард Показати IP 3 Жовтня 2014 20:26
Не бачу нічого в тому поганого, що фонд подарував школі інструмент. Не має значення агітація чи не агітація. Тим інструменти уже по сто років. Думаєте хтось буде їх оновлювати? Біса з два. Тому молодець, усе правильно робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus