USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У сквері Костя Шишка читали вірші поета

23 Травня 2017 17:05
Автори, поціновувачі поезії, представники луцьких мистецьких кіл, а також усі охочі змогли насолодитися віршами Костя Шишка, зачитати улюблені його твори, а також продекламувати власні.

Мистецький захід мав місце 23 травня у скверику, де знаходиться пам’ятник луцькому письменнику. Зустріч відбулася з нагоди 77-ї річниці від дня народження Костя Шишка, яку відзначатимуть 24 травня.

Ініціатором проведення такої акції виступив Олександр Сєдих, якого до цієї ідеї підштовхнула відкрита кількома тижнями раніше у Галереї мистецтв міста Луцька виставка писанок. А Кость Шишко, своєю чергою, винайшов нетиповий спосіб віршування, який основується на прийомі запису рядків поезії так, щоб вони за своїм розташуванням нагадували писанку.
Олександр Сєдих поділився, що обрав саме 23 травня днем проведення читань поезії не тільки через день народження Шишка, а й у зв’язку з тим, що 24 травня відзначають також День слов’янської писемності і культури.

Усі організаторські обов’язки, своєю чергою, взяла на себе лучанка Марія Пилипчук, яка також зачитала кілька віршів Шишка.
«Я декілька разів перечитувала вірші Костя Шишка. Коли врешті зрозуміла усю їхню глибину, мене вразила неймовірна щирість поета, який віршами передав свій настрій, думки», – відзначила завідувачка клубу «Патріот Батьківщини» Ольга Тиха. Вона поділилася, що відкрила для себе поезію Шишка нещодавно і вона її дуже вразила.
Волинська художниця та письменниця Олена Бурдаш пригадала, якою нетиповою особистістю був Шишко, зокрема він вирізнявся навіть своїм зовнішнім виглядом. Деякі лучани напевно зможуть пригадати чоловіка з кучерявим волоссям, в окулярах та капелюсі, який гуляв центральними вуличками міста.

«Він вмів читати не тільки свої вірші, він читав і переклади Шекспіра. Ми ж сиділи в кафе і, відкривши рота, слухали. Як він це гарно вмів, жестикулював, потишував, де потрібно, голос, інколи з пафосом розповідав. Це було дивовижно, адже поезія йшла в нього із середини», – поділилася Олена Бурдаш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поціновувач мисткинь Показати IP 23 Травня 2017 17:21
І де тепер ті мистецтвознавці, які кричали, що пам'ятник Шишку "неправильний"? Га? Я вас запитую?!
проктолог Показати IP 12 Червня 2017 23:19
у глибокому чорному тунелі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus