USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Сирниках відкрили «смачну» 3D-зупинку

20 Листопада 2017 07:00
У селі Сирники Луцького району презентували проект «Смачна» 3D-зупинка у вигляді сільської кухні в селі Сирники».

Автором проекту є депутатка Княгининівської ОТГ, активістка села Сирники Галина Гарбарук. Влітку проходив конкурс соціальних проектів для Княгининівської ОТГ, в якому вона взяла участь і перемогла, інформує Район.Луцьк.

Це був спільний проект між Княгининівською ОТГ і партнером програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні, ГО «Молодіжною платформою».

Завдяки небайдужим і активним жителям села та інших сусідніх сіл здійснилася мрія сирничан – реалізували проект «смачненької» зупинки.

На урочисте відкриття унікальної, «солоденької» зупинки завітало чимало сирничан і гостей, які не побоялися холоду.
Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб дружно разом із депутатами та громадою перерізала червону стрічку й урочисто відкрила зупинку у Сирниках.
«Як в смачному селі ми могли по-іншому придумати тематику зупинки, тому й витворили зупинку у вигляді кухні. На стінах бачите, як чарівна паняночка готує золотисті сирнички, а чоловік спостерігає за цим. Дитина також уже в передчутті, і хоче покуштувати ці смаколики. На зупинці є й справжні елементи декору: це стілець, горня, свічка», – зазначила авторка проекту Галина Гарбарук.
Задум в реальність допоміг втілити художник Василь Михайлович, який зумів точно передати ідею пані Гарбарук.

Присутніх також порадував місцевий колектив «Барви», який заспівав пісню про сирничан. Опісля місцеві господині нагодували всіх смачними сирничками.
Кожен охочий також міг міг залишити відбиток власної долоні на стіні, тим самим увіковічнивши себе на новозбудованій «смачній» зупинці, де навіть у найлютіші морози квітнутимуть чорнобривці, соняхи, мальви і буде по-домашньому затишно.

Нагадаємо, усіх мешканців села Сирники просять долучитися до завдання від каналу 1+1 - 20 листопада у село приїде представник з Книги рекордів Гіннеса, аби зафіксувати рекорд по кількості спечених сирників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Їван Показати IP 20 Листопада 2017 08:32
Молодці. Креативно. Не забудьте змонтувати камеру спостереження. За законом Паркінзона найближчим часом слід чекати акта вандалізму від якогось дебіла. А так зловимо мудака. Оштрафуємо на таку суму, щоби ще грошей зробити другу зупинку вистачило. А для задоволення ше й на додачу розрекламуємо послуги з масажу гумовою дубинкою м'яких тканин того місця, яким він думає. І йому розуму добавимо, і ше одна зупинка з'явиться.Будьмо уважні.
Сусід Показати IP 20 Листопада 2017 08:52
А щоб зробити стилізовану кришу не хватило розуму чи грандових коштів??? (при такому плануванні цієї зупинки вся внутріншя ліпнина відпаде після зими)
Галина Гарбарук до Сусід Показати IP 27 Квітня 2018 10:42
Доброго дня, сусіде!) Не хватило грантових коштів. Хоча дах там ще в нормальному стані. 20 000грн фонд для реалізації мрії. Якби було б більше грошей то і бруківку поклали б.
Микола Показати IP 20 Листопада 2017 09:29
За аналогом цікаво би було оформити зупинки в Любомлі, Люблінці, Любешові, Любитові, Любче і т. д. і т. п. Ото би не то шо цікаво було, а я би сказав, дуже інтересно. Та на Волині населених пунктів з такими назвами більше, ніж сторінок в Камасутрі. Мо разом би і демографічну проблєму вирішили !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus