USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку презентували збірку поета-дисидента

15 Березня 2011 16:38
У Луцьку презентували збірку «Писанки» відомого волинського поета, перекладача Костя Шишка.
Захід відбувся 15 березня в Інституті філології та журналістики Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки, – повідомляє ЗІК.
Молоді науковці та студенти розповіли про творчість Костя Шишка. Зокрема, за потужністю образотворення, на їхню думку, волинського поета можна поставити в один ряд із такими митцями, як Сергій Єсенін та Богдан-Ігор Антонич.
Збірка «Писанки» Шишка побачила світ 2010-го у Волинській обласній друкарні. Головним редактором видання став Дмитро Головенко.
Довідково:
Кость Шишко – український письменник, дисидент. Народився у 1940 році, а помер – у 2002-му. У 1965 році під час сумнозвісного Луцького процесу над політв’язнями Валентином Морозом та Дмитром Іващенком (викладачами Луцького державного педінституту імені Лесі Українки) він потрапив у число неблагодійних. Його виключили з партії, звільнили з роботи, не давали публікуватись.
У творчому доробку Костя Шишка – сонет, поеми, гумористичні твори. Багато з них стараннями друзів ще у радянський період побачили світ у самодруківських виданнях. Згодом, після проголошення Україною незалежності, появились збірки «Сльоза олії золота», «Вибрані вірші», «Вогонь», «Пісня дощу» (2001).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Шанувальник Показати IP 15 Березня 2011 20:12
Кость Шишко дійсно видатний ПОЕТ, але дисидентом він не був. КДБ зламало йому життя. Антирадянською діяльнісю він не займався ні до процессу, ні потім. У ході слідства він розкаявся і тому його не посадили в табір. Не треба творити міфи там, де нема для цього підстав. І без видуманого дисиденства Кость Шишко чи не найскравіша постать в світовій поезії. Те, що його нагнули чекісти - ніскільки його не принижує (ще не таких стирали у порох). Вічна шана і честь...
Цимбалюк Показати IP 16 Березня 2011 12:55
Посмертна слава прийшла таки до поета Костя Шишка. Але не слід забувати тих людців, які переслідували його в радянський час. Цей список відкриває так звана спілка "письменників", члени та членкині якого йому люто заздрили. У повному складі, без виключень. І коли перед самою його смертю, стали видаватись його книги - це викликало несамовиту лють у зграї місцевих графоманів. Гнилуватий луцький бомонд байдуже спостергів за тим, як по-шахрайськи у нього вкрали квартиру...Помер небіжчик у сирому закутку без достойних засобів для повноцінного життя. Хай знають ці недолюдки, що память про їхню ницість не забудуть нащадки.
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2013 21:54
http://www.volart.com.ua/art/kost/index.html тут уся творчість пета

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus