USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку відкрилася виставка міні-вітрильників у пляшках. ФОТО

10 Вересня 2010 11:13
75 мініатюрних вітрильників, розміщених у горілчаних пляшках, можна побачити на виставці, яка відкрилася 9 вересня у Волинському краєзнавчому музеї.

Таку колекцію мініатюр у пляшках створив житель села Промінь Луцького району Володимир Ящук.

Майстер каже, що поштовхом до створення моделей мініатюрних кораблів у пляшках став випадок, коли товариш звернув увагу Володимира Ящука на фото вітрильника у пляшці, розміщеного в журналі «Вокруг Света». Тоді волинянин посперечався, що зможе і сам таке виготовити, невдовзі підтвердивши свої слова ділом. З того часу протягом 30 років він робить мініатюри.

Нині доробок Володимира Ящука нараховує більше 150 вітрильників у пляшках, серед яких можна побачити моделі кораблів від найдавніших часів до сьогодення.

Матеріалом є шпон, бамбук, нитки, папір, пластик та фольга. Для кріплення крихітних деталей майстер використовує клей ПВА.

А склеюється вітрильник за допомогою спеціальних інструментів безпосередньо всередині пляшки.

Зображення та креслення майбутніх виробів волинянин шукає у книгах та в інтернеті, а над створенням одного такого вітрильника трудиться близько 30 годин.

Свої унікальні роботи автор не продає. Він запевняє, що має ще чимало ідей та хоче створити цілу колекцію усіх відомих історії вітрильників.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus