USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку волиняни з поляками тішитимуть музикою Шопена

26 Травня 2010 13:46
У Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Фредерік Шопен, брати Кольберги - натхнення» до відзначення 200-річчя з Дня народження польського композитора.

Про це стало відомо на прес-конференції організаторів, яка відбулася 26 травня.

Виставка, організована у рамках україно-польського проекту «Шопен транскордонний: від класики до джазу» відкриється 28 травня.

На заходи прибули працівники «Музею Радомського села» з польського міста Радом, які й привезли матеріали про польського етнографа Оскара Кольберга на Волинь. Оскар Кольберг – композитор і друг Фредеріка Шопена. Серед його праць – том, присвячений народній творчості Волині.

У матеріалах виставки є й виданий 2002 року додаток до тому «Волинь» Оскара Кольберга. Там уміщені етнографічні матеріали, записані під час тримісячного перебування дослідника у нашому краї.

За повідомленням співорганізатора проекту Анни Вуйцик, на відкритті виставки нагородять переможців конкурсу дитячого малюнку, присвяченого творчості Шопена та Кольберга. Цей конкурс проводився між юними художниками України та Польщі, як перший етап реалізації проекту.

Згодом, у червні будуть проведені й майстер-класи між учнями луцьких музичних шкіл, училища культури та мистецтв та учнями з музичної школи польського міста Радом.

Крім того, як повідомив заступник обласного управління культури Василь Ворон, у рамках відзначення 200-річчя від Дня народження Шопена в місті відбудеться кілька концертів.

27 травня у Луцьку відбудеться концерт заслуженої артистки України, лауреата кількох міжнародних премій Етели Чуприк. Наступного дня лучани матимуть змогу почути музику Шопена на концерті польської джазової вокалісти Лори Шафран. Ці дві жінки разом виступлять у Красноставі в Польщі 31 травня на спільному концерті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus