USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

У Луцьку зняли кіно про любов

14 Березня 2011 14:59
У Луцьку готують багатосерійний телепроект про компоненти сімейного щастя і міцності шлюбу: поки що готова лише дебютна серія – про любов.
Як розповіла під час прес-конференції 14 березня продюсер фільму Альона Юхимчук, задум відзняти кіно, присвячене сімейним стосункам, з’явився у неї в 2002 році, коли продюсер одружилася. Однак почати втілювати його у життя випала нагода лише цьогоріч.
За словами Юхимчук, в основі проекту – напрацювання університету штату Небраска (США) та керівника ресурсного центру при «Університету Нації» Ларрі Балларда.
Згідно з дослідженням шлюб ґрунтується на одинадцяти постулатах. В основі – Христос, а вже за ним ідуть любов, довіра, повага, розуміння, вираження цінності, посвята сім’ї (офіційне одруження, обітниці), час разом, вирішення конфліктів, правильне спілкування та духовна посвята.
Ці теми і будуть в основі одинадцяти серій проекту «Поговоримо про сім’ю». Нині відзнята лише перша під назвою «Любов».
«Кіно буде побудоване на реальних подіях – історії сім’ї Соколових», – розповів режисер 26-хвилинної стрічки Сергій Шараєвський. За його словами, герої були закоханні одне в одного з дитинства та згодом побралися.
Однак саме після одруження, каже Шараєвський, між ними почали виникати труднощі. «Які саме і що з того вийшло – побачите у фільмі», – інтригує режисер.
Режисер каже, що кіно вдалося зняти за тиждень, до того ж на фотоапарат.
Для усіх решти серій сценарій уже написаний. У їх основі – реальні історії сімей з Луцька, Києва, Білорусі. Однак взятися за наступну роботу, зокрема фільм «Розуміння», поки не вистачає фінансів.
За словами Юхимчук, за сприяння допомоги різних організацій, у тому числі іноземних, у розмірі 3,5 тисячі доларів вдалося зняти дебютну серію, на інші десять – «поки що великий нуль».
Авторами проекту є благодійні фонди «Преображення» та «Молодь з місією». За словами продюсера фільму головна мета проекту – навчити молодь як правильно переживати усі сімейні негаразди і будувати міцний шлюб.
Як повідомила директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, молоді і дітей Ліна Галан, в місті на обліку перебуває 164 сім’ї, що опинилися в складних сімейних обставинах. Левова частка проблем – відсутність порозуміння.
«Нам болить те, що зараз відбувається. Адже побудувати здорову сім’ю насправді не є дуже важко. Закінчуються почуття і – все. Насправді є вихід, як підтримати любов», – каже Юхимчук.
Прем’єра стрічки відбудеться 20 березня в приміщені Волинської обласної друкарні о 18:00.
Довідково:
За даними Міністерства юстиції впродовж 2010 року в Україні зареєстрована рекордно низька кількість розлучень. Однак, не зважаючи на це серед європейських країн Україна третя за кількістю розірвання шлюбу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
D Показати IP 14 Березня 2011 15:22
У паспорті також пише Альона? Можеть досить вже суржика цього?
Альона до D Показати IP 14 Березня 2011 22:11
Саме так, пишу як у паспорті: Юхимчук Альона Василівна. Тому вважаю за зневагу, коли мене називають Олена. Всі претензії до РАГСу.
D до Альона Показати IP 15 Березня 2011 08:45
Жесть, співчуваю.
Режисер до D Показати IP 14 Березня 2011 23:14
В паспорті пише Альона. Всі претензії до радянських паспортисток.
Телекритик Показати IP 14 Березня 2011 18:04
Про любов чи кохання? Так зрозумів з тексту, те, про що йдеться в кіно - це кохання. Кохання - почуття до жінки (чоловіка), а любов - узагальнююче поняття - любов до Батьківщини, своїх дітей, музики, поезії іт.п. Тобто, якщо в назві фільму є слово "любов", то протиріччя закладені вже в ньому. До речі, "коли продюсер одружилася": продюсер жіночого роду і вона не може одружитись, а вийти заміж. Взагалі, після читання такого тексту стає так погано, як після хімічної терапії (сам, на щастя, не проходив, знаю з розповідей). Очевидно, так почуття буде і після перегляду фільму.
Х_фактор Показати IP 14 Березня 2011 21:00
Цирк, у Луцьку знімають кіно.... А в Любешові пройде кінофестиваль, на якому дебютна серія про любов отримає першу премію, ні - другу, бо першу отримає новий фільм Пирожка-Куліш "Про кохання "
лучанка Показати IP 15 Березня 2011 01:22
Голівуд відпочиває. Незабаром ще й на ВТ , обіцяла Куліш, будуть "знімати серіали", для цього просила з обласного бюджету виділити мільйончик.А тепер Куліш пройде стажування в Альони і буде на "фотоапарат " по серії в тиждень знімати. Згадуються слова Шевченка :"Село неначе погоріло, Неначе люди подуріли..."
Вікторія Показати IP 28 Вересня 2012 19:57
А де можна переглянути ці відео? В інтернеті я знайшла лише 2 серіі! Це "Любов" та "Розуміння"! А де знайти начтупні 9 серій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus