USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українсько-польський вечір джазу: на луцькій сцені триває «Jazz Bez»

10 Грудня 2017 09:17
Кияни, які відчували кайф на сцені від потужної енергетики луцької публіки, та два талановиті польські джазові колективи – таким запам’ятався лучанам другий день фестивалю, що об’єднав 16 українських та польських міст.

Другий день міжнародного джаз-фестивалю «Jazz Bez» відбувся 9 грудня у Волинському обласному театрі ляльок.

Гостей заходу вітали організатори фестивалю – голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк та консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі. Віктор Грисюк зауважив, що «австралійці, поїхавши, забрали з собою тепло», натякаючи на неймовірне тріо з Австралії «The Necks», виступ якого став окрасою першого фестивального дня та просив публіку розігріти залу і джазувати.

Своєю чергою, Кшиштоф Савіцкі розповів, що його «дитині» - фестивалю «Jazz Bez» - вже 17 років, а це вже потенціал. Та додав, що вечір обіцяє бути чудовим.

Цього разу для волинської публіки джазували колективи з Києва та Польщі. Стартував другий фестивальний день виступом київського гурту «Safety-Trio», який виконує авторські композиції з елементами джазу, етно та латино.

Піаністка Марина Крамаренко зізналася, що музиканти відчувають енергетику чудової луцької публіки і «ловлять кайф» на сцені. Джазмени намагаються передати свої емоції у композиціях, кожна з яких є начебто маленькою історією. Оскільки музику складно вкласти в одне слово, композиції не мають назв.

Наступними виступили Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski – колектив поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими тенденціями сучасної європейської музики. Міхал Мартинюк народився в місті Щецин у Польщі, але останні десять років прожив у Новій Зеландії, де навчався джазу та грав з відомими новозеландськими та австралійськими музикантами. Перед початком виступу піаніст Міхал Мартинюк розповів, що це останній виступ музикантів в Україні, тож вони домовилися максимально викластися на сцені, адже їм дуже подобається в нашій країні, де чудова публіка. Один з творів виконували на сцені вперше – композицію створили для нового альбому, який записує колектив.

Останніми у рамках другого дня фестивалю зіграли музиканти колективу «Adam Jarzmik Quintet». Проект заснований у 2015 році у місті Катовіце (Польща) та презентує авторську музику, яку створює композитор Адам Яжмік. Окрім власних творів, квінтет виконує славетні джазові стандарти з власною подачею. Зокрема, для луцької публіки виконали твір легендарного Майлза Девіса. До слова, дебютний альбом гурту, що вийшов навесні, можна було придбати під час концерту. Серед нагород, які встиг завоювати колектив - перемога у фестивалі «Jazz Nad Odrą». Виступ виконавців публіка вітала гучними оплесками.

На відміну від першого дня фестивалю, музика не припинила лунати з останніми акордами квінтету: завершили день джем-сейшном, у якому взяли участь музиканти перелічених колективів, а також Кшиштоф Савіцкі та Тарас Баковський.

Насолодитися якісною музикою у виконанні музикантів з Волині, Польщі та Люксембургу лучани матимуть змогу під час заключного третього дня фестивалю о 18.00 у неділю, 10 грудня, в театрі ляльок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus