USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вночі у Луцькому замку були вистави, фільми і «Воплі». Фото. Відео

28 Червня 2010 19:09
Народні ремесла, середньовічна та українська кухня, концерт, кіно, танці, співи, театр, прогулянки підземеллям та до вежі замку поєднало арт-шоу «Ніч у Луцькому замку 2010», що відбулася у ніч з 27 на 28 червня.

Ансамбль старовинної музики «Львівські менестрелі» привіз на Волинь прем’єру - нову авторську обробку сонади Максима Березовського. У такій обробці вона звучала вперше. А ще зіграли музиканти ансамблю мелодію композитора Глюка. «Ярослав Ільницький грає її на дерев’яній акустичній флейті, хоч її прийнято грати на класичній флейті», - розповіла учасниця ансамблю Олена Дадукевич.

Цей колектив грає на автентичних інструментах у стилі музики бароко, проте його учасники так і не зізналися, звідки беруть такі раритети. Кажуть, що луцькі звукорежисери добре постаралися, аби звук був якісним, адже автентичні інструменти середньовіччя не звучать так голосно, як сучасні.

Театр вогню «К.О.Т.», який «із вогнем на Ви» показав луцькому глядачу дві театралізовані вистави - «Казку» з елементами балету та виставу без назви – «етнічну слов’янську програму, яка завершується вогняною людиною». Вистави адаптували до показу у Луцькому замку: «Обидві вистави для Луцького замку з нетрадиційним для нас завершенням. Ми зробили його більш магічним, аніж робимо зазвичай», - розповіла акторка театру з превдонімом Купава.

Із цілою відеотекою завітав до Луцького замку і секретар Національної спілки кінематографістів України Ярослав Лупій, який привіз сюди для показу короткометражні фільми. «Тематика фільмів прив’язується до вашого міста. Історія ваших міст, етнографія вашого міста. Представлені роботи і з Кіровограда, і з Івано-Франківська, і з Дніпропетровська, також фільм вашої кіностудії «Волинь». Ці фільми про історію українських міст, вони тематично мають відношення до вашого арт-шоу», - розповів Ярослав Лупій. Усі представлені стрічки є аматорськими.

Головною родзинкою свята був виступ гурту «Воплі Відоплясова», концерт якого, як і прибуття «монарха Любарта» запізнилося на півгодини. Втім поява вокаліста гурту Олега Скрипки змусила забути публіку про незручності.

Поза тим на любителів чогось навчитись або викласти величеньку суму з кишені чекали народні майстри і продавці алкогольних напоїв. Так, повчитись у гончаря на жмені глини коштувало 10 гривень. За півлітри медовухи просили 30 гривень, а за сплетений вінок із зелені – від 20 до 100 гривень.

Нагадаємо, що цьогорічне арт-шоу "Ніч у Луцькому замку 2010" відрізнялося від попередніх таких заходів, крім усього іншого, складнішою системою пропуску і вищою ціною квитка.








Перше фото - з сайту ВІП
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Віталій Показати IP 29 Червня 2010 04:11
Дуже шкода що другий рік поспіль унікальна сувенірна продукція, зроблена саме для Ночі в Луцькому замку, так і не потрапляє ні у фото ні у відеооб'єктив - звісно, журналісти мають право обирати що цікавіше і що показувати загалу - однак інші речі можна побачити і в інших місцях, натомість про існування футболок, магнітів, брелків, косинок із символікою і написами Ночі - виходить що їх взагалі не потрібно
маруся Показати IP 29 Червня 2010 09:55
я цього разу там не була. Минуло вистачило. Примітно все те саме, нічого, практично нового. Проте мене зацікавило питання туалетів (минулого разу туалет був під мурами і над замком (дехто умудрявся пустити струю по вітру!) і друге - що роблять вночі на дорослій забаві такі малі діти?!! Щодо лялюок, то вони мені тими обличчями нагадують якихось антисемістів...
Мдя Показати IP 29 Червня 2010 11:30
А перше фото стирине із ВІПу...
Юрій Ричук до Мдя Показати IP 29 Червня 2010 11:38
Я страшенно перепрошую, але читайте будь ласка уважніше. Придивіться до буквочок після останньої фото, наприклад...
ЛітРедактор Показати IP 29 Червня 2010 19:16
А ще пропонували коника купити за 20 гривень з трави..)) То я й кажу, "Краще б навчили плести" Пане Віталію, продукція, звичайно чудова, ексклюзивна, але й ціни на неї - відповідні.. Так що рекламуй - не рекламуй))) З досвіду участі в чотирьох ночах скажу, що люди приходять в основному на шоу "зірки", яка виступає наприкінці дійства. Те, що до того, зокрема, сувеніри, тільки злегка прикрашає те очікування))
ЛітРедактор Показати IP 29 Червня 2010 19:29
"...авторську обробку сонаДи"...))То хто тут Глюк?))
вій Показати IP 3 Липня 2010 20:11
а також запамятався номер великої ілюзіоністки тетяни гнатів під назвою яж усіх підманула половину заплатила половину всім простила
вій Показати IP 4 Липня 2010 09:38
пані гнатів як ви можете безсовісно присвоювати собі ідею відкритї ночі це дійство придумали микола іллєнко та наш земляк видатний кінорежисер олесь санін а ви за це отримали людину року2009

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus