USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянка мріє вишити усі ікони світу

10 Серпня 2014 11:30
Волинянка Вікторія Волох, як і кожна господиня в Брунетівці, вправно володіє голкою. Втім, її вишивки докорінно відрізняються від робіт односельчан, тому що майстриня народжує на полотні в основному ікони. Про це інформує Слово Волині.

"А благословив мене на це ремесло настоятель вербського монастиря отець Варлаам, хоч перші кроки у вишиванні розпочалися задовго до цього, в школі, з традиційних рушників та салфеток. Після її закінчення не зрадила улюбленій справі і здобула диплом майстрині машинного вишивання. Та, видно, чи не в той час народилася, чи така доля, що за фахом не працювала жодного дня. Найкращою виявилася пропозиція потрудитися швеєю на ковельській швейній фабриці, за неї й вхопилася. Але це було не те, чого прагнула душа. І повернулася в рідне село, до полотна та голки", – розповідає Вікторія Вікторівна.

Ось така нехитра жіноча доля, коли хрестики та бісеринки приносять надзвичайне задоволення, втілюючи мрії, створюючи ауру любові та чистоти, замиловано лягаючи на біле полотно, яке, ніби чистий аркуш паперу, щоразу відкривають нову сторінку.

Божа Мати Остробрамська, Семистрільна, Почаївська, Казанська, «Умиление», «Неувядаемый свет», Покрова Пресвятої Богородиці, «Святе сімейство», «Спаситель», «Тайна вечеря», образ Андрія Первозванного, Миколи Чудотворця, святої Тетяни – ось неповний перелік робіт брунетівської майстрині.

"Ікону «Умиление» на знак вдячності я подарувала вербському монастирю. Першу велику ікону Миколи Чудотворця та образ Андрія Первозванного залишила в Ковелі родичці, в якої жила, коли навчалась і працювала в місті. То велике задоволення – приносити комусь приємні хвилини радості, даруючи те, чим дорожиш", – говорить Вікторія Волох.

Про якість робіт Вікторії свідчить те, що працює вона за схемами, акуратно, ретельно підбираючи кольорову гаму. А одного разу так захопилася, що забула: надворі – неділя.

"Мама мене трохи посварила для годиться. А я так, коли беруся за вишивання, наче розчиняюся у просторі та часі – вік би сиділа над полотном", - каже жінка.

І головне – про плани на майбутнє. Вікторія Волох прагне вишити всі образи, які є на світі. Дещо по-дитячому, але так захоплююче! На те вона й мрія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus