USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські діти з особливою долею «подорожували до Віфлеєму»

6 Лютого 2014 09:57
З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта вчора, 5 лютого, відбувся Різдвяний вечір для дітей – зокрема, тих, хто обділений певними фізичними можливостями, або має вади розвитку. Концерт відбувся у Палаці Культури Луцька.

Перед початком самого дійства хор вихованців ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра проспівав тропар Різдва Христового та кілька колядок.

Згодом учасники вечора – представники громадських організацій, в першу чергу самі діти та молоді люди із особливими потребами, представили на сцені різдвяну казку «Подорож до Віфлеєму». Згідно сюжетної лінії казки, ангел, з’явившись сучасним дітям – братику та сестричці, здійснює їх мрію, а саме побачити новонародженого Христа, прийти до Нього. Варто зауважити, що такий Різдвяний вечір в Луцьку і на Волині загалом відбувся вперше.

Під час дійства пісню «Серце Марії» виконала молода Луцька співачка Інна Бохонська, яка попри можливість бачити, має чудовий голос.

Наприкінці казки її «головні герої» прибули до Віфлеєму, щоб вклонитись Дитятку Ісусу.

Впродовж своєрідної «подорожі» інші діти – учасники казки за допомогою жанрових сценок демонстрували такі чесноти як вміння не осуджувати, допомагати ближньому. Лунали зі сцени і колядки, які співали як дорослі так і діти. До слова, дивлячись такі виступи дітей, при тому і зовсім маленьких менше всього здоровим глядачам хотілось називати їх «неповносправними». Під час вистави глядачі могли побачити і своєрідні хореографічні композиції, зокрема танок зірочок.

Завершилось дійство співом відомої колядки «Добрий вечір тобі», яку разом проспівали семінаристи та учасники вистави.

зазначимо, вечір був організований православним молодіжним волонтерським рухом «Омофор», долучились і інші православні молодіжки Волинської єпархії, а також студенти ВДС та Луцького педколеджу. І що найголовніше, активну участь у проведенні дійства взяли громадські організації неповносправних: ВОГО «Джерело життя», ВОО УТОС, ВОГО «Янголята», ВОГО батьків дітей з синдромом дауна, Луцький НРЦ, громадська організація «Центр розвитку дитини «Зернятко добра» . Взяли участь у концерті також вихованці ДНЗ №28 Луцька ( для дітей з вадами слуху).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus