USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ліцеїсти вшанували героїв Крут. ФОТО

29 Січня 2011 13:46
У Волинському обласному ліцеї із посиленою військово-фізичною підготовкою у суботу, 29 січня пройшла година-реквієм пам’яті героїв Крут.

Ведучі заходу пригадували історичні події. Присутні на заході вшанували героїв Крут хвилиною мовчання, - повідомляє ВІП.
Далі на фоні барабанного дробу ліцеїсти перешикувалися, стали на коліна та схилили голову.

Утворився коридор для покладання гірлянди Слави.

Її та квіти представники ліцею поклали до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України та до пам’ятного знака в честь загиблих героїв Крут.

Також згадали імена тих, кого донесла до нас пам'ять народу.

На заході виступив заступник голови управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Волинської ОДА Богдан Каліш.

Далі ліцеїсти хором виголосили декілька обіцянок своїм загиблим ровесникам-героям: «Ми обіцяєм вам, ровесники-герої, на вашу кров, на вільно славні Крути нам вчинку вашого і жертви пресвятої ніде, ніяк, ніколи не забути. Обіцяємо! Ми обіцяєм вам за щастя України усе віддати, все перетерпіти, щоб Україну будувати гідно, щоб Україну в славі засвітити! Обіцяємо!».

Опісля відбувся урочистий марш.


Довідково:

Бій під Кру́тами — бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ми київськими студентами, що захищали підступи до Києва. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, — та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді, яка загинула в нерівному бою біля Крутів. На похороні у Києві біля Аскольдової могили президент Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинку вірш з назвою «Пам'яті тридцяти». Десятиліттями історія бою або замовчувалась, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Лише згодом, у 2006 році на місці бою встановлено пам'ятник i у 80-ті роковини бою монетним двором випущено в обіг пам'ятну гривню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
забужан Показати IP 29 Січня 2011 14:46
Коли я був піонером то все так само проводили тільки з приводу інших подій. Я про те що режисери акцій не змінилися, от в чому проблема...
Марко Показати IP 29 Січня 2011 15:10
Згідний з тобою друже! А для того щоб змінилась режисура, то треба провести люстрацію!!! Щодо ліцею, то багато показухи. Вступають більшість туди через хабарі! І офіцери здебільшого спілкуються російською мовою.....
viktor Показати IP 29 Січня 2011 18:38
Велика брехня за російську мову,як і за хабарі.Мій син закінчив цей ліцей,щось да знаю.Все неправда...
Аркадій, випускник ліцею, нині лейтенант Показати IP 29 Січня 2011 23:50
Слава героям України. Слава ліцею і ліцеїстам, що їх не забувають. Велика подяка полковнику Боснюку і всьому колективу, що виховали нас, вивели на велику життєву дорогу. Ліцей був, є і буде найкращим.Подивився фотки, згадав ліцейні роки... Вони були найкращі. Заздрю нинішнім ліцеїстам. Їм щирі вітання від усіх бувших випускників.
віталій Показати IP 30 Січня 2011 01:09
Боснюк - молодець! правильний чоловік! І ліцей його найкращий, був, є і буде!
Северин Галичанський Показати IP 31 Січня 2011 09:13
Подяка полковнику Боснюку за виховання справжніх патріотів України Одно тільки дружня порада, не лізьте більше в політику Ви, пане полковнику стоїте вище сьогоднішньої політики.
батько ліцеїста Показати IP 31 Січня 2011 14:25
пишаюся, що мій син навчається в такому закладі. Там вчать бути справжніми патріотами Батьківщини. Навіть я сам багато чому навчився у свого сина. Побільше б таких закладів. Велика подяка всім працівникам ліцею. Слава Україні!
волинянин Показати IP 31 Січня 2011 15:08
свято партизанської слави у Лопатні також було проведено з участю ліцеїстів дуже цікаво. Дякуємо, діти, що не забуваєте подвигу всіх героїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus