USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським дітям воїнів АТО передали подарунки з-за кордону

15 Січня 2017 16:29
Учасники луцького етнофестивалю з Польщі підготували подарунки для дітей воїнів АТО. У пакунках - новий одяг, солодощі та іграшки.

Польські чиновники та митці завітали до Луцька в рамках етнофестивалю, який відбувається в обласному центрі 14-15 січня. Та приїхали вони не з пустими руками. Для дітей воїнів АТО привезли чимало пакунків.

Керівник ради міста Ригліце Станіслав Станашек розповів про своє ставлення до війни в Україні та подарунки.

«Ми виграли в Польщі грант і приїхали сюди на запрошення Луцької міської ради на етнофестиваль. Так, ми прибули до вас з подарунками для діток. Все нове, з магазинів. Ми захотіли подарувати від нас частинку свята, щоб зігріти любов’ю дитячі серця. Ми бачимо, що у вас відбувається війна, а це - трагедія. Гинуть молоді люди за свою землю, ми вам щиро співчуваємо. Нам дуже прикро, що у вас таке трапилось. Тому висловлюємо свою підтримку», - розповів Станіслав Станашек.
Разом із ним до Луцька прибув і солтес (ред. – сільський голова) міста Любче Анджей Мартінек.

«Я дуже вражений вашою привітністю та гостинністю. Коли ми сказали, що їдемо в Україну, то колеги відгукнулися і підготувати подарунки. Хочемо вас підтримати. Ми вже тут другий день, нам проводять екскурсії. Наша делегація переконалася, що культури багато в чому подібні. Я переконаний, що тісні стосунки між двома державами потрібно налагоджувати й ми хочемо надалі співпрацювати та бачити волинян у нас, аби обмінюватися культурними здобутками та краще розуміти один одного», - каже Анджей Мартінек.
Директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський розповідає, що співпраця на культурному рівні дає свої позитивні результати.

«Нам дуже приємно, що співпраця на культурному рівні дає такі результати – розуміння процесів, які відбуваються в Україні людьми з-за кордону. Ми намагаємося показати, які ми та хочемо, щоб поляки повернулися додому з хорошими спогадами і саме так формували про волинян думку в себе вдома», - розповів Войнаровський.

До слова, передати подарунки делегували координатору проекту «Меценати для солдата» Руслану Теліпському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Діти ато Показати IP 15 Січня 2017 21:55
Самі голодні чи вони нехватчики ,до чого той розкол

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus