USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волинський хор «Щедрик» отримав сучасну апаратуру

23 Грудня 2016 19:58
Двадцять років тому на свято Миколая горохівчанка Людмила Гетьманчук уперше повела в храм новостворений дитячий хор. Біля кіота з образом святого Миколая учні 1-2 класів творили молитву «Ой хто, хто Миколая любить». Сьогодні хор «Щедрик» – аматорський зразковий колектив, багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів, улюбленець громади, візитівка Горохова.

На 20-річчя «Щедрик» отримав подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – сучасне музичне обладнання для репетицій та виступів, повідомили у прес-службі Фонду.

«Гурт «Щедрик» починався із духовного співу, пізніше дітки стали виконувати академічні твори, ще згодом – естрадні. Учасники хору – діти з усього району. Вони гідні такого подарунка», – наголосила директор Будинку дитячо-юнацької творчості Світлана Сов’як.

Керівник хору Людмила Гетьманчук задоволена, що відтепер виступи талановитої молоді Горохівщини матимуть відповідне озвучування. Адже в теплу пору року на арт-майданчику, що в міському скверику, влаштовують концерти просто неба. Спеціально для таких імпрез міський голова придбав фортепіано і замовив криту ковану альтанку.

«Ми були приємно здивовані, що в Горохові є арт-майданчик, облаштований зусиллями місцевої влади та творчих особистостей міста. Задля розвитку дітей ви взяли участь у проекті «Ініціативні громади» й отримали результат. Нам приємно виступити у ролі святого Миколая і зробити такий гарний подарунок», – зазначив керівник центральної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Костриченко.
Особливо тішаться сучасному музичному обладнанню солісти «Щедрика». Назар Лахтюк із Борочича в хорі вісім років. Змалку співає у церковному хорі. Ходить у музичну школу, грає на фортепіано і бандурі. Мріє після школи вступати в училище культури і мистецтв.

Андріана Янюк і Дарина Сцьольна прославили «Щедрик» на творчих конкурсах всеукраїнського масштабу. Завдяки солісткам про аматорський хор із райцентру Волині дізналися у Львові, Мукачевому, Очакові, Києві. Буває, що протягом року Андріана і Даринка беруть участь у п’яти творчих змаганнях.

«У «Щедрику» постійно співають 35-40 дітей – це учні від 5 до 11 класу. Спочатку співали тільки духовні пісні. Поступово розширили репертуар. Майже всі хористи ходять у музичну школу, знають музичну грамоту. Хоча це не головне. Важливо, коли талант обдарованої дитини тримають три кити: вчитель, батьки і сам школяр. Випадає хтось один – процес розвитку призупиняється», – ділиться професійними секретами Людмила Гетьманчук.
Два десятиліття відданої праці керівника хору дали щедрі плоди. Вихованці «Щедрика» прославляють Горохів далеко за межами Волині. Юлія Левюк робить музичну кар’єру в Польщі. Священик Іван Сидор, який протягом чотирьох годин бив у дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря в ніч на 11 грудня 2013 року, теж свого часу співав у «Щедрику».

Великі сподівання Людмила Гетьманчук покладає на своїх хористів, які здобувають освіту в Луцькому училищі культури і мистецтв імені Стравінського. Каже, з них буде гідна зміна, адже випускники матимуть нові навики й напрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus