USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волинський благовіст» зібрав для дітей 160 тисяч гривень. Фото

31 Травня 2010 11:43

І Всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст», до Міжнародного дня захисту дітей, відбувся 30 травня у Луцьку.

Про це пише «Волинська правда»

Мета фестивалю - зібрати кошти для обездолених дітей.

Стартував фестиваль духовної музики на стадіоні «Авангард». Дійство було організоване під патронатом митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. На сцені виступали церковні хори, дитячі колективи та відомі артисти. Зокрема, - народні артисти Ніна Матвієнко та Павло Дворський, а також та гурт з Білорусії «Вєраси».

Серед гостей фестивалю бачили голову Волинської обласної адміністрації Борис Клімчук, луцький міський голова Богдан Шиба, капітан корвету «Луцьк» Сергій Крилов.

Під час заходу у небо випустили 12 голубів. Митрополит Ніфонт наголосив, що число 12 – символічне, адже воно уособлює в собі кількість апостолів.

При вході на стадіон «Авангард» стояли благодійні скрині, куди люди могли вкинути свій власний внесок.

Діяли різноманітні виставки дитячих робіт, була розважальна програма для дітей.

Продовженням програми фестивалю ввечері став концерт. У ньому взяли участь, зокрема, соліст Волинської обласної філармонії Андрій Роїк, рівненчанин Микола Сапіга, архієрейський хор Храму всіх святих Землі Волинської «Волинські дзвони».

Відзнаку «Лауреат фестивалю» з рук голови оргкомітету – митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, отримали чоловічий хор Волинської духовної семінарії УПЦ, хор обласного товариства УТОС, який, до речі, співає у храмі Всіх святих Землі Волинської.

Режисером-постановником фестивалю був заслужений діяч мистецтв Віталій Іваницький.
Головного спонсора фестивалю Леоніда Джулинського удостоїли орденом святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня.

Завершив фестиваль гала-концерт за участю Ніни Матвієнко, Василя Чепелюка, Павла Дворського та ВІА «Вєраси».

За словами митрополита Ніфонта, в ході концерту на стадіоні «Авангард» було зібрано 38910 гривень. Ще 64200 пожертвували на Трійцю духовенство і вірні Волинської єпархії УПЦ. 46 тисяч пожертвували і окремі громадяни , які, як зазначив владика Ніфонт, воліють лишитись невідомими, «є в мене такі знайомі благодійники, які ходять до нашої Церкви і часто допомагають».

А гурт «Вєраси» пожертвував 200 євро. «Отож, окрім цих 200 євриків, ми маємо близько 160 тисяч гривень», – підсумував владика Ніфонт.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus