USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За мотивами «Лісової пісні» знімають 3D-мультик трьома мовами

4 Жовтня 2015 16:36
За мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» знімають 3D-мультик. Про це інформує портал Культура.

Компанії FILM.UA та Animagrad розпочали роботу над першим повнометражним мультфільмом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами класичного твору Лесі Українки.

«Лісову пісню» обрали не випадково, адже це твір, в основі якого лежить древнє міфологічне мислення українського народу. Автори фільму не просто перенесуть класичну п’єсу на екран. Вони створять новий твір, змінивши і сюжет, і трагічний тон оригіналу, зберігши при цьому тонкість, ліричність, красу і казковість п’єси.

Історія буде доповнена зрозумілими сучасній аудиторії сюжетами й образами, і порадує не лише новими комічними персонажами, але й хеппі-ендом.

Хронометраж фільму становитиме орієнтовно 85 хвилин. Мультик знімається у форматі 3D-анімації. Його бюджет – $5 млн. Анімація знімається паралельно англійською, українською та російською мовами.

«Нині повнометражна анімація для сімейної аудиторії – один із найсильніших трендів у кінобізнесі. І один з найприбутковіших – приклади зарубіжних колег свідчать про те, що інвестиції в такі проекти в разі успіху повертаються сторицею. Для FILM.UA Group створення повнометражних мультфільмів – це новий стратегічний напрям. Крім «Мавки», у нас у розробці пакет анімаційного кіно. У планах компанії – випускати по релізу на рік», – розповіла продюсер проекту Ірина Костюк.

Ідея створити історію на основі слов’янських міфів і класичної п’єси Лесі Українки належить Сергію Созановському та Ірині Костюк. Як зазначає Ірина, українські й слов’янські теми зараз у тренді в усьому світі. Неповторна автентика у поєднанні з універсальними образами – запорука успіху, як на локальному, так і на міжнародному ринку.

«Синтез сучасного і вічного, чисто слов’янського й універсального, пронизливої любовної історії і гумору, екшна і фентезі має спрацювати і зробити проект унікальним. Наші образи не схожі на жодні інші в анімації, а історія дуже самобутня. Саме тому вони будуть цікаві глядачам у всьому світі. Мавка – наш унікальний і розкішний казковий персонаж, і вона заслуговує такого ж чудового втілення та любові глядачів у всьому світі, як свого часу Рапунцель, Русалонька, Снігова Королева, Білосніжка та інші героїні казок і легенд, увічнені в популярних мультфільмах», – впевнена Ірина Костюк.

В основі сюжету мультфільму – історія кохання лісової німфи Мавки і звичайного сільського хлопця Лукаша. Але перешкодою для їхнього союзу стане не тільки той факт, що вони з різних світів.

Герої будуть протистояти злу, втіленому в образі Килини – розважливої фабрикантки, яка охоплена бажанням підкорити природу й зберегти вічну молодість. У її арсеналі – дивовижні механічні розробки. На боці ж Мавки – сила природи, її міць і гармонія. Лукаш опиниться між двох вогнів. Він повинен буде зробити вибір між Килиною і Мавкою.

Створення якісної анімації, яка могла б конкурувати зі світовими аналогами, стало головним викликом проекту.

«Ми в собі не сумніваємося, адже вже зараз намальована Мавка – образ, який формує стиль усього фільму, – і ми знаємо, яким він буде у художньому плані», – говорить директор студії Animagrad Єгор Олесов.

Мавка – уособлення самої природи – буде міняти колір очей і волосся залежно від настрою та пори року. А головною її прикрасою стануть розкішні вінки з живих метеликів, світлячків і сонечок.

Прототипами всіх основних локацій мультфільму стали реальні українські природні заповідники: українська Венеція – село Вилкове, тунель кохання у Клевані, Буцький каньйон і Карпати.

Крім того, до роботи над проектом залучені видатні місцеві таланти, зокрема відома українська дизайнерка Ольга Навроцька, яка у своїй творчості використовує природні та етнографічні мотиви, а також надихається фентезі. Саме вона стане художником із костюмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2015 16:43
Кто либо сможет мне объяснить, как можно снимать фильм языком, например, английским?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus