USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Журі «Євробачення» вибрало першу десятку фіналістів

26 Травня 2010 10:10
У столиці Норвегії Осло пройшов перший півфінал музичного міжнародного конкурсу «Євробачення-2010».

Про це пише Gazeta.ua.

Оргкомітет «Євробачення-2010» у норвезькій столиці Осло поклопотався про те, щоб гості конкурсу потрапили на концерти змагання швидко і без проблем.

«Порядок і допомогу гостям конкурсу забезпечують п'ять тисяч волонтерів, яких ми спеціально запросили для допомоги прихильникам «Євробачення». Вони допомагають направляти рух, указують дорогу тим, хто заблукав, а також допомагають вибрати правильний транспорт, щоб дістатися до «Telenor Arena», де пройдуть фінал і півфінали конкурсу, без проблем і душевних втрат», - розповів представник організаторів Гейр Петтерсен.

Волонтери в спеціальних костюмах розташувалися практично на кожному перехресті і біля найвідоміших визначних пам'яток Осло, ввічливо допомагаючи глядачам.

Для полегшення руху по всьому місту стоять спеціальні знаки, які указують напрям до місця проведення конкурсу. Також є так звані «зелені коридори», призначені для спеціальних автобусів, що прямують до «Telenor Arena».

За словами Петтерсона, на перший півфінал приїхали навіть більше глядачів, ніж чекали організатори.

«На перший півфінал продано 10 або 11 тисяч квитків - це дуже приблизна цифра, але і вона вражає. Проте, «Telenor Arena» здатна вміщати до 18 тисяч глядачів. І всі квитки на фінальне шоу вже давно розпродані. Так що ми чекаємо аншлагу і готуємося до цього дня дуже серйозно», - зазначив він.

Перший півфінал визначив десять фіналістів пісенного змагання в ніч із 25 на 26 травня.

У першому півфіналі виступили 17 представників країн-учасниць конкурсу.

Першими на сцену Telenor Arena вийшли артисти з Молдови, за ними йшов виступ представника Росії Петра Наліча і далі по порядку - Естонія, Словаччина, Фінляндія, Латвія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Польща, Бельгія, Мальта, Албанія, Греція, Португалія, Македонія, Білорусь та Ісландія.

За підсумками глядацького голосування у фінал вийшли Росія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Греція, Португалія, Білорусь, Сербія, Бельгія, Албанія, Ісландія.

Ще десять учасників фіналу конкурсу, який проходить в Осло, визначаться в ніч на 28 травня, а фінал відбудеться в ніч на 30 травня.

Майстерність артистів, окрім телеглядачів, оцінює професійне журі в кожній з 39 країн-учасниць музичного змагання.

У другому півфіналі візьмуть участь Литва, Вірменія, Ізраїль, Данія, Швейцарія, Швеція, Азербайджан, Україна, Нідерланди, Румунія, Словенія, Ірландія, Болгарія, Кіпр, Хорватія, Грузія і Туреччина. З них також буде відібрана десятка кращих, які пройдуть у фінал «Євробачення».

Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2010» представляє співачка Альоша. З піснею «Sweet People» вона виступить в другому півфіналі «Євробачення», який відбудеться в четвер, 27 травня.

Українка заспіває під номером 8.

Довідково:

Змагатися за перемогу у фіналі будуть 25 країн-учасниць - по десять переможців кожного з півфіналів, представники країн Великої четвірки - Велика Британії, Франції, Німеччині та Іспанії, а також Норвегія, як приймаюча сторона.

Офіційно міжнародний конкурс «Євробачення-2010» стартував в Норвегії 24 травня.

Згідно зі ставками в букмекерських конторах, представниця Азербайджану Сафура Алізаде має найбільше шансів на перемогу в конкурсі «Євробачення-2010».

У трійку фаворитів також входять співачка Лєна з Німеччини, котра раніше очолювала список, і Харель Скаат з Ізраїлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus