USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Неефективні котельні у Луцьку пропонують продавати з аукціону

19 Квітня 2016 13:44
Виставити на продаж приміщення 40 збиткових котелень, а отримані кошти витратити на встановлення автономного опалення в домівках лучан, пропонують у тимчасовій контрольній комісії міськради.

Про це йшлося під час підсумкового засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» 19 квітня.

Голова комісії Сергій Була зазначив, що має низку пропозицій за результатами перевірки підприємства. Так, оскільки за станом на минулий рік 41% населення обслуговувала котельня на Карбишева, а 6 найбільших котелень – ще 35% лучан, саме на їхніх мережах, мовляв, доцільніше використати кредитні кошти, передбачені на модернізацію. Решта 40 котелень у місті є збитковими, тому пропонується переводити їхніх споживачів (23% лучан, які мешкають переважно у старій забудові та «хрущовках») на автономне опалення. З його слів, у цих будинках встановлені газові колонки, є запас трубопроводів, яких вистачить на забезпечення автономного опалення.

Для того, щоб вирішити фінансове питання, яке постане перед лучанами у зв’язку з модернізацією, Сергій Була пропонував виставити приміщення 40 збиткових котелень на продаж через аукціон. За виручені кошти можна закуповувати котли та на пільгових умовах в кредит продавати лучанам під час встановлення автономного опалення. Це, мовляв, дозволить уникнути соціального вибуху.
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що планується ліквідація усіх неефективних котелень та реконструкція котелень середньої потужності (від 500 кіловат до 2 мегават) – після заміни пальників та котлів, вони, з його слів, працюватимуть ефективно. Найбільш слабким місцем, з його слів, лишається частина тепломереж, які хочуть модернізувати. Після ліквідації підвальних котелень мережі прокладатимуть до квартальних.

Сергій Була наголосив, що економічно доцільніше переводити споживачів на автономне опалення замість під’єднання їх до інших котелень.

Тарас Яковлев зазначив, що будинки у центрі міста планують під’єднувати до котелень на вулиці Потапова та Богдана Хмельницького, які будуть модернізовані. Водночас посадовець погодився з тим, що кошти від продажу вивільнених приміщень закритих котелень можна спрямувати на ті потреби, які вважатиме доцільними міська рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 19 Квітня 2016 13:48
давайте вгадаю. ... встановлюватиме автономне опалення звичайно ж фірма Були (або фірма котра най)))) случайность? не думаю!!!!
КОТЕл Показати IP 19 Квітня 2016 14:13
Цей депутат взагалі розуміє що він говорить як мінімум він розбалансує всю систему теплопостачання міста та ще Куча питань пов'язаних з експлуатацією котлів та колонок в будинку!
до котел Показати IP 19 Квітня 2016 16:56
вася ти хоть раз ? був за кордоном ? навіщо гріти трубами всю вулицю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus