USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку не дійшли згоди, що робити з авторинком

20 Лютого 2015 15:52
Засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо подальшої роботи авторинку відбулося сьогодні, 20 лютого. Нагадаємо, в місті досі не можуть домовитися, що робити з діючим автомобільним ринком.

Свого часу на громадських слуханнях пропонували декілька варіантів перенесення автомобільного ринку, однак тоді учасники не домовилися. Натомість створили робочу групу з підготовки пропозицій щодо подальшої роботи авторинку.

Як розповіли члени групи, вони проінспектували всі варіанти: на Рівненській, з боку траси Луцьк-Ківерці, та на території Нового ринку на вулиці Боженка, 1а.

Ідеальним варіантом, зауважили члени групи, був би виїзд на Ківерці, однак там немає жодних споруд. Натомість, на Новому ринку вже є господарські споруди, туалети, адміністрація, асфальтові майданчики.

Власне, члени робочої групи розглядали два варіанти рішення. Так, в першому випадку пропонувалося рекомендувати міському голові підписати меморандум між ТзОВ «Автопарк-Луцьк» та міською радою. У цьому документі мають бути виписані чіткі умови подальшої співпраці міста і підприємства.

Так, в меморандумі пропонується зобов’язати підприємство вирішити питання з орендою землі, розширивши територію, заасфальтувати покриття, розбити на сектори, залежно від типу автомобілів. Також обладнати авторинок паркоматами і переглянути цінову політику у бік зниження вартості, аби продавці автомобілів мали кращу мотивацію заїжджати на територію підприємства, а не влаштовувати стихійну торгівлю на вулиці Єршова.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в дні роботи авторинку вулиця Єршова перетворюється на стихійну парковку. Автомобілі стоять скрізь: на острівках безпеки, на кільці. Найгірше, що ці автомобілі блокують роботу рятувальних служб. Адже там розташовані Нафтобаза, трансформаторна підстанція, будівельні підприємства. Свого часу рятувальники не змогли здійснити навчання, оскільки не могли проїхати вулицею Єршова через засилля автомобілів. А інспектори ДАІ кажуть, що безсилі проти таких парковок.
ЧИТАИ ЩЕ: ЧИ ПОТРІБЕН ЛУЦЬКІЙ ВЛАДІ ВПОРЯДКОВАНИЙ АВТОРИНОК

Власне, в згаданому меморандумі члени робочої групи також пропонують встановити конкретні терміни виконання вказаних робіт. Якщо ж меморандум буде порушений – міськрада перенесе авторинок в інше місце.

Однак частина членів робочої групи висловилися проти такої поблажки підприємству. Приміром, представник ДАІ припускає, що підприємство «Автопарк-Луцьк» буде затягувати процес оформлення землі та облаштування території, адже грошей на це навряд чи їм вистачить, а інвесторів теж не знайдуть.

Тим паче, розширювати територію авторинку доведеться за рахунок паїв Луцького району, тож процес може бути затягнений на тривалий час у зв’язку з відсутністю коштів. А тим часом підприємство декларуватиме, що начебто щось робить, та стихійний ринок нікуди не дінеться.

«ДАІ вважає доцільним перенести. Ми не дотримуємося конкретного місця, куди, але перенести з вулиці Єршова треба. Адже стихійний ринок продовжуватиметься, він перешкоджає руху. Якщо піти на поступки – затягнеться. Ми не раз просили: приберіть територію, обгородіть кільце бар’єрним огородженням, але вони не виконують», - зауважує представник Державтоінспекції.

Та секретар міськради Сергій Гигоренко переконував, що підписання меморандуму з міськрадою таки змусить підприємство «взятися за розум». «Вже не ви самі з ними боретеся, підключилася міськрада», - заспокоював він.

Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев висловив побоювання, що в разі перенесення авторинку, їх стане два: один буде на Єршова, інший – там де перенесуть.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» і директор КП «АвтоПаркСервіс» Тарас Бас додав, що перенесення авторинку вирішить і проблему Старого ринку. Адже підприємці самі будуть зацікавлені переходити туди, якщо авторинок розвиватиметься. До слова, він зауважив, що ТзОВ «Автопарк-Луцьк» кілька років без жодних документів бере плату за паркування на майже 2-гектаровій ділянці, термін дії оренди якої закінчився вже давно.

На засідання робочої групи прийшов і Луцький міський голова Микола Романюк, який заслухав пропозиції. Відтак, він порадив винести пропозиції робочої групи на розгляд сесії і заслухати там всі сторони, у тому числі й підприємців, які торгують на авторинку.

Представник ГО «Автомайдан України» Олег Бондарук, своєю чергою, погодився, що демократичніше дати вибір ТзОВ «Автопарк-Луцьк»: або виконати умови міськради, або ж погодитися на перенесення.

Власне, під час голосування думки розділилися. 4 з 8 присутніх членів робочої групи проголосували за рекомендацію підписати меморандум, а в разі його невиконання - перенести ринок.
4 інших членів групи проголосували за перенесення авторинку. Тим паче, на вулиці Боженка доволі привабливі умови: дешевша вартість паркомісця і облаштована територія.

Всього в складі робочої групи 10 осіб. Відтак, всі присутні домовилися зустрітися в понеділок, аби були всі десятеро членів групи. Саме тоді сподіваються й прийняти остаточне рішення, яке рекомендуватимуть винести на розгляд сесії в березні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 16:55
Наша влада ні з ким не бореться. Роблю, що хочу, а потім узаконю.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 17:59
Царь сидить і думає що ви тут мелите
Луцький перехожий Показати IP 20 Лютого 2015 18:06
Вже всім заплачено, тому ринок перенесуть в район Цукрового
109 Показати IP 21 Лютого 2015 08:28
Та кому він треба?сам себе відживе і буде як закордоном.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus