USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Google виплатить $11 мільйонів через дискримінацію за віком

20 Липня 2019 19:18
Корпорація Google погодилася виплатити 11 мільйонів доларів у рамках позову про дискримінацію претендентів на ті чи інші посади за віком (ейджизм).

Про це пише Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

«Google погодився виплатити 11 мільйонів доларів, за позовом, що звинувачує інтернет-гіганта у дискримінації старших за віком претендентів в процесі працевлаштування, середня виплата одній особі з 227 постраждалих становитиме понад $ 35,000», – йдеться у повідомленні.

Перший позов подала жінка, яка стверджувала, що вона проходила співбесіди у Google чотири рази протягом семи років, але їй ніколи не пропонували працевлаштування через її вік, попри її «високу кваліфікацію та досвід програмування».

Шеріл Філлекес звинуватила компанію у «системній дискримінації» людей старшого віку. Спочатку Google спростував ці звинувачення, заявляючи, що Філлекес та інші шукачі роботи не мали необхідних технічних навичок, навіть попри те, що менеджери з персоналу компанії вважали їх достатньо кваліфікованими для проходження співбесіди.

«Дискримінація за віком – це проблема, яку необхідно вирішити в індустрії технологій, і ми дуже раді, що нам вдалося отримати справедливе рішення для наших клієнтів у цьому випадку», – зазначив Даніель Лоу, адвокат пані Філлекес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 20 Липня 2019 20:43
Таким пенсионерам - браво! В Украине пока что такое нереально...
Олександр Показати IP 20 Липня 2019 23:06
В Україні один цирк в судах, в Америці - інший

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus