USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Акцизами нового зразка маркуватимуть алкогольні і тютюнові вироби

14 Серпня 2013 14:00
З 1 вересня 2013 року усі алкогольні напої та тютюнові вироби маркуватимуть акцизними марками нового зразка. Це повинно забезпечити більш дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції, інформують у прес-службі Міндоходів і зборів України.
Зокрема, марки акцизного податку нового зразка відрізняються графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна марка має графічний захисний елемент, якій містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох. У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку їх вартість зросла: на алкогольні напої - до 0,27 гривень за 1 штуку, тютюнові вироби - 0,142 гривень за 1 штуку.
При цьому геометричні розміри марок акцизного податку нового зразка - довжина, ширина, товщина - порівняно з марками попереднього зразка не змінені. А це не спричинить збільшення витрат виробниками та імпортерами. Оскільки немає необхідності у тестуванні нових марок акцизного податку на виробництвах та переобладнанні ліній розливу. Таким чином, обґрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки алкогольного напою на 0,167 гривень, однієї пачки тютюнових виробів - на 0,087 гривень.
У повідомленні йдеться, що зараз розмір плати за марки акцизного податку з 2008 року не збільшувався. До того ж мінімальна ціна на горілку у 2008 році становила 14 гривень, в 2013 році – 30,1 гривень, що більше, ніж у 2,2 рази. Середня ціна сигарет з фільтром у 2012 році становила 9,43 гривень, що порівняно з 2008 роком у 2,8 рази більше - 3,34 гривень.
Згідно з оцінками фахівців Міндоходів, посилення захисту нових марок акцизного податку є цілком виправданим, оскільки діюча система маркування марками акцизного податку не відповідає сучасним вимогам і потребує суттєвих змін, що підтверджується негативною динамікою обсягів реалізації діючих акцизних марок та свідчить про нарощування тіньового обігу підакцизної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus