USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Українським військовим закуповуватимуть сухпайки нового зразка

3 Жовтня 2016 20:04
Уряд затвердив закупівлю сухих пайків нового зразка для українських військових – у харчування включать шоколад і каву, а нагрівати їжу можна буде без вогню.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Урядовий портал.

Зі слів міністра оборони Степана Полторака, нововведення не потребує додаткового фінансування – цього року гроші на альтернативні сухпайки отримають шляхом перерозподілу, а з 2017 – врахують вказану статтю витрат. Постанова вводить нову норму харчування №15 – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачена порціонна видача норми, – сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видають бутильовану воду – 0,5 літра на кожен раціон.

Окрім того, задокументували посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшили на 600 Ккал.

"Із нововведень – включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки", - йдеться у повідомленні.

Закупівлю цих сухпаїв Міноборони розпочне вже незабаром.

Раніше змінити норми харчування для бійців планували волонтери разом із Міноборони. Попередні норми сухпайка - це набір калорій, який не містив жодних вітамінів і мінералів. Саме це хотіли ввести в раціон, враховуючи закордонний досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 3 Жовтня 2016 20:14
Коли ви вже танки будете закуповувати
Анатоль- Показати IP 3 Жовтня 2016 21:24
Дуже смачно! Я б сам хотiв скуштувати смаколики
нехватчик Показати IP 4 Жовтня 2016 09:50
Коли вони вже наїдяться
Борис Показати IP 4 Жовтня 2016 12:38
Скоро на базарі з'являться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus