USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Альтернатива російському газу на Волині – дрова і торф

7 Липня 2013 08:00
На Волині влада намагається переорієнтувати споживача на місцеві енергоносії – деревину та торф. Область, кажуть у владі, - наразі приклад для всієї України.

Про це заявив заступник волинського губернатора Віталій Карпюк, - інформує прес-служба Волинської ОДА.

За словами Карпюка, упродовж трьох минулих років енергоощадні заходи були виконані на більш як двох тисячах об’єктах. «В переважній більшості це – бюджетні установи. Вартість усіх виконаних робіт перевищує 345 мільйона гривень, однак в кінцевому результаті ми зекономили 138 мілйьонів. У впровадженні заходів з енергозбереження Волинь сьогодні – приклад для усієї України. Немає іншого шляху, як застосування місцевих біоресурсів, якими багата наша область. Треба виготовляти тепло з доступних джерел енергії», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Також він повідомив, що за останні роки бізнес збудував на Волині 32 заводи з виробництва твердих паливних брикетів (пелетів). Щороку в області вирубують 1 мільйон 50 тисяч кубічних метрів лісу, з другорядних матеріалів якого бюджетні установи отримують тепло. А ще Волинь багата на запаси торфу. Їх вміст експерти оцінюють в 37% від загальнодержавного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волинянин Показати IP 7 Липня 2013 08:55
Що ви усі ще хочете від нас з тим газом вже ж платимо як в Європі скільки можна про це молоти?
Александр Показати IP 7 Липня 2013 10:00
А альтернатива заводам и фабрикам на Волыни собирательство ягод и грибов.
дідо Показати IP 7 Липня 2013 11:00
Чергова показуха чиновників. Газ -це 21 століття, а вони на дрова переводять. Дрова - це більші витрати по доставці та обслуговування. На Волині економії не получиться на школах та сільрадах. От коли один завод на сході перевести на альтернативне паливо або взагалі закрити,це буде економія за всю область.
лісоруб Показати IP 7 Липня 2013 11:36
карпюк! ти свою оселю дровами опалюєш чи газом? ото бери сокиру та рубай як такий розумний!
усім Показати IP 7 Липня 2013 13:53
що карпюк що климчук два чоботи пара просто піараться для києва, та щей говорять про приклад для україни, хай свої оселі палять дровами чи торфом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus