USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Антимонопольники вдруге оштрафували ПАТ «Теремно-Хліб»

30 Березня 2015 15:52
На чотири тисячі неоподаткованих мінімумів оштрафували найбільшого виробника хлібу на Волині через те, що ціни на хліб не були економічно обґрунтованими.

Про це стало відомо під час наради облдержадміністрації з питань стабілізації цінової ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів 30 березня.

Як повідомив виконувач обов'язків голови Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий, територіальне відділення наполягало на тому, щоб при встановленні оптово-відпускних цін підприємства привели їх до економічно обґрунтованого рівня. Їх закликали мінімізувати витрати, враховуючи зниження цін на паливно-мастильні матеріали. Ті підприємства, які не зробили це, понесли покарання.

Так, 26 березня розглянуто справу щодо ПАТ «Теремно-Хліб», підприємство оштрафовано вже вдруге протягом трьох місяців на максимальний розмір штрафу - 68 тисяч гривень (4 тисячі неоподаткованих мінімумів). Під час розгляду справи врахували, що підприємство не знизило ціни, не привело складові собівартості у відповідність до законодавства.

Враховано, що підприємство перебуває у складному фінансовому становищі, очікують, що найближчим часом воно приведе ціну до економічно обґрунтованого рівня.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що антимонопольний комітет оштрафував ПАТ «Теремно Хліб» на 50 тисяч гривень за необґрунтоване підвищення оптово-відпускних цін на хлібобулочні вироби.

Зі слів Сергія Лугового, знизили ціни на хліб Володимир-Волинський хлібокомбінат (на 80 копійок за кілограм) та «Волиньторгхліб» (на 30 копійок за кілограм). Тім, ці заводи не входять в перелік монополістів (монополістами залишаються «Теремно-Хліб», Ковельський хлібокомбінат та Нововолинський хлібокомбінат).

Директор ПАТ «Термно-Хліб» Андрій Тищенко обурений такими діями АМКУ, оскільки, з його слів, на Волині в тіні перебуває 90% ринку хлібобулочних виробів, а влада цього « не бачить».

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ 90% ХЛІБА ВИПІКАЄТЬСЯ «ПО ПІДВАЛАХ», - ВИРОБНИК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus