USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антимонопольники можуть оштрафувати ВАТ «Хліб»

21 Червня 2010 11:52
Якщо протягом найближчого часу найбільший монополіст на ринку хлібобулочних виробів Волині - ВАТ «Хліб» - не знизить ціни на свої вироби, то буде покараний суворими штрафними санкціями.

Про це 21 червня розповів начальник Волинського відділення АМКУ Віктор Гупало під час апаратної наради в голови облдержадміністрації.

Штраф, передбачений законом, становитиме 10% від усіх обсягів реалізації продукції за минулий рік.

Аби уникнути покарання, ВАТ «Хліб» повинне до кінця тижня знизити неправомірно підняті ціни. Принаймні таке завдання поставив перед волинськими антимонопольниками голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який вкрай обурений ситуацією, яка склалась на ринку.

«На превеликий жаль для аграріїв, цінові тенденції на ринку зерна нині дуже несприятливі. Кожного тижня ціни на зерно падають на 3-5%. Залишки зерна в Україні великі – сім мільйонів тонн. Тим часом маркетинговий рік закінчується. Останній експорт зерна був у травні й склав менше мільйона тонн. Вторік у травні було експортовано 2,4 тонни. Якщо така ситуація буде далі, то зернотрейдери розкладуть неповернений податок на виробників. А це вплине на ціну продажу зерна», – переймається губернатор.

Віктор Гупало каже, що ВАТ «Хліб» досі не знизив ціни на найбільш популярні сорти продукції, хоча отримав відповідні рекомендації від Волинського відділення Антимонопольного комітету ще 10 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus