USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«АвтоВАЗ» припиняє випуск легендарних «п’ятірок» і «сімок»

29 Вересня 2009 08:37

Волзький автомобільний завод у Тольятті представив антикризову програму: місце «класичних» моделей займуть нові машини. Про це 29 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Рік тому «класика» займала близько 25% у виробничій програмі «АвтоВАЗу» (трохи більше 200 тисяч машин), проте адаптувати ці машини під вимоги екологічних норм «Євро-4» завод вже не зможе.
Місце класичних моделей на конвеєрі підприємства займуть нові автомобілі, побудовані на платформі класу «В», яку «АвтоВАЗ» купив у Renault минулої весни за 100 мільйонів євро.
До 2014 року на нові бюджетні малолітражки, згідно з планами заводу, припадатиме більше 30% від загальних обсягів виробництва.
Одночасно з цим «АвтоВАЗ» планує удвічі скоротити інвестиційну програму з розробки нових моделей - тепер завод просить у уряду державних гарантій на кредити.
Керівництво підприємства вирішило відмовитися від розвитку власної платформи класу «С». Як вважають експерти, в нинішній економічній ситуації «АвтоВАЗ» дійсно не зможе завершити її розробку, – пише сайт ТСН.
Як відомо, також для зниження витрат «АвтоВАЗ» планує звільнити більше 25 тисяч працівників, з яких п\'ять тисяч залишаться без роботи найближчими місяцями.
Підприємство працюватиме в одну зміну, потужності будуть завантажені на 65%. Антикризова програма заводу передбачає виробництво 500 000 автомобілів на рік.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus