USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Банки отримали право блокувати картки за «підозрілий» рух коштів

1 Березня 2016 23:00
Відтепер банки мають право блокувати картки своїх клієнтів при підозрі на нелегальний рух коштів. Покликати для ідентифікації особистості до фінустанови можуть лише при переказі коштів на суму більше 15 тисяч гривень.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У банках вважають, що блокування картки - це крайній спосіб для зв'язку з клієнтом. Фінансові установи блокують картки клієнтів за великі перекази та надходження на картку. Перш за все це стосується студентів, яким батьки перераховують кошти, та фрілансерів, які працюють за усною домовленістю.

Банкіри заспокоюють – мовляв, картки блокуються лише у тих осіб, які отримують або переказують великі суми. Та запевняють, що це лише спосіб "достукатися" до людини.

"Блокування картки - це крайній спосіб зв'язатися з клієнтом, якщо він не реагує на неодноразові звернення працівників банку прийти до фінустанови для надання пояснень", - розповідає директор контакт-центру одного з банків Тетяна Любімова.

До банку для ідентифікації особистості можуть покликати лише при переказі коштів на суму більше 15 тисяч гривень. При цьому, гроші з картки не зникають. Під підозру підпадають усі клієнти, які отримують грошові перекази, які значно перевищують ваш місячний дохід.
"Банку надали право вимагати підтверджувальні документи щодо походження цих коштів. Що це за кошти, чому вони вам надходять і чи не пов'язані вони з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом", - додала Любімова.

Фрілансерам слід хвилюватися лише в тому випадку, якщо вони не мають офіційний контракт із замовником або підприємством.

"В такому випадку, йому просто необхідно з'явитися до банку, в якому у нього відкрито рахунок та надати необхідні документи, щоб проводити подальші операції зі свого рахунку", - повідомили в контакт-центрі банку.

Українці обурені таким ініціативам банків та вважають за краще не користуватися банківськими послугами взагалі: "Вони дограються, що люди перестануть користуватися банківськими послугами". Не в захваті від такої ініціативи й студенти, які вважать, що стипендія у 820 гривень не може вважатися "підозрілим прибутком".

Як відомо, згідно з оновленою постановою Національного банку України "Про фінансовий моніторинг", відтепер працівники фінансових установ особливо уважно будуть контролювати надходження коштів на картки публічних осіб: депутатів, чиновників та політиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 2 Березня 2016 09:35
Гонтарєва рулить(((
Джулія Показати IP 2 Березня 2016 10:15
Складається враження, що комусь вигідно поховати банківську систему України.
Kolya Показати IP 2 Березня 2016 10:19
Таке блокування завжди було в одному відомому банку.
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 11:20
Правиль-це дасть змогу виявити одержувачів субсидій в яких так рулять кошти.
людина Показати IP 2 Березня 2016 11:40
це просто створено для того щоб контролювати людей,потім ще податки накладуть на надходження.А депутатів,чиновників і т.д. як не чіпали так і не будуть,це ж ясно і так.
Залізна людина до людина Показати IP 3 Березня 2016 12:27
А мені все вже набридло і я їду в Польшу :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus