USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Банки тиждень безкоштовно «крутитимуть» гроші волинських підприємств

13 Лютого 2014 14:49
Постанова №49 від 6 лютого Національного банку України порушує права бізнесу, вважають волинські роботодавці.

Про це стало відомо під час засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради сьогодні, 13 лютого.

Голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський розповів, що постанова «Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій» суттєво вплине на роботу підприємств як малого так і великого бізнесу.

«Регулятор запровадив «драконівські» обмеження, направлені на створення видимості стабільності валютного ринку та зниження курсу іноземних валют. При цьому порушуються майнові права підприємств, оскільки при закупівлі іноземної валюти на 6 днів у них з обороту вилучається гривневий еквівалент цієї суми», - зазначив він.

Крім того кошти, які надходять на рахунок в день поступлення, підприємство втратило право використовувати. До слова, цей документ уже погодив Мін’юст.

«Яке право мав Нацбанк приймати цю постанову? У вівторок відбудеться засідання Національної тристоронньої ради і це питання внесене на розгляд федерації роботодавців. Іноземні корпорації не можуть зрозуміти, чого 6 днів їхніми коштами користується Національний банк, не сплачуючи жодної копійки за користування», - обурюється він.

Під час засідання члени Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради ухвалили рішення звернутися до Національної тристоронньої ради розглянути це питання найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тишина Показати IP 13 Лютого 2014 16:16
а нічого і не змінилося , купити "зелені" неможливо ( бакс-8,90 євро 12,25) немає ,не продають кажуть обмінники, а кредит мені гасити чим і як ? во папендос !
РИГаловка Показати IP 13 Лютого 2014 19:38
А де ригівські тролляки - чому не обгрунтовують, що це все правильно і треба мовчки працювати за копійки?
ригівський тролляк до РИГаловка Показати IP 13 Лютого 2014 21:16
Обгрунтовую. Це все правильно. Треба мовчки працювати за копійки. Давольний? А, що за Ющенка і за Юлі за мільйони працювали. Неграмотний ти, бідако. Наша "апазіція" вміє тільки розхитувати човна економіки держави, тримаючись міцно за права на проживання в европах та америках, де давно зберігаються "важкою працею зароблені" мільйончики в твердих валютах.
2 Показати IP 14 Лютого 2014 07:05
Влада має безвідсоткові гроші від народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus