USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Випускний-2022 на Волині: у пріоритеті – аби діти отримали документи про освіту

28 Травня 2022 16:16
Основні зусилля підрозділів освіти на Волині наразі спрямовані на те, аби діти, які виїхали з гарячих точок, у тому числі за кордон, змогли отримати документи про освіту.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила заступниця начальника управління освіти Волинської ОДА Тетяна Соломіна.

«Зараз найактуальніше, чим ми займаємось, це те, щоб діти, які виїхали з Маріуполя та інших гарячих точок за кордон, отримали документи про освіту. Це найголовніше, чим ми зараз займаємось, і це найнагальніше питання сьогодні для їхнього майбутнього», – зазначила вона.

Нагадаємо, цьогоріч випускники не складатимуть ЗНО, натомість мають складати мультипредметний тест.

Читати ще: Випускники воєнного часу: як на Волині складатимуть тести замість ЗНО. Інтерв’ю

Цього року учасники НМТ повинні будуть підтвердити свою участь у тестуванні та повідомит, в якому регіоні вони його складатимуть. До слова, випускники, які перебувають за кордоном, можуть скласти НМТ у 39 містах 24 країн Європи.

«У нас зараз багато дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які зараховані до наших закладів, щоб могли отримати документи про освіту. На сайті МОН є контакти, куди можуть звернутися ті, хто виїхали з місць проживання, аби вони отримали документ про освіту. Для цього вони мають бути зараховані до певного закладу. Вони можуть звернутися до закладу на тій території, де вони зараз проживають, або до будь якого закладу на території України. На підставі заяви від батьків ми беремо в роботу документи. Наше завдання – щоб кожна дитина була максимально залучена до НМТ і після завершення навчання отримала документ про освіту та змогла подати документи на вступ», – наголосила Соломіна.

Наразі, додає вона, кількість учнів з числа тимчасово переміщених осіб, які зараховані до волинських шкіл, змінюються практично щодня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus