USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Банки змусили платити відсотки за депозитами після смерті вкладників

25 Вересня 2013 09:29
Українські банки зобов'язали платити відсотки за депозитами після смерті вкладників. Про це йдеться в постанові Судової палати у цивільних справах Верховного Суду, - ідеться в ТСН.

«До цих пір у банків не було єдиного підходу в цьому питанні. Одні банки продовжують нараховувати відсотки за вкладом аж до закінчення строку його розміщення (або до дати витребування вкладу спадкоємцем). А інші припиняють нарахування ставки одразу після отримання документів, що підтверджують факт смерті вкладника», - повідомив глава відділу депозитів банку ПУМБ Микита Малясов.
Зазвичай банкіри дізнаються про смерть вкладників від спадкоємців, які заявляють про свої права на депозит і оформляють спадкування. Ця процедура займає близько півроку і весь цей час гроші лежать на рахунку. «Фінансисти роблять все, щоб менше платити за депозитами, і наживаються навіть на мертвих. В результаті спадкоємцям доводиться через суд змушувати банки виплачувати відсотки за весь термін розміщення коштів», - повідомив старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.

Раніше у судів місцевого значення не було єдиної позиції в цьому питанні. «Тепер суди будуть зобов'язані виносити рішення на користь громадян - змушувати банки виплачувати відсотки за весь строк розміщення грошей», - зазначив Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus