USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Більшість ризикових підприємств Волині виправляються, – податківці

21 Жовтня 2010 12:51
З 57 волинських підприємств, які потрапили до групи ризику, дві третини наростили сплату податків.
Волинські податківці в рамках операції «Бюджет» домагаються того, аби податкова віддача місцевих підприємств була не меншою за середньогалузеву в Україні, інформує відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян.
Якщо у травні представники робочої групи проводили перші заслуховування керівників та бухгалтерів ризикових підприємств та переконували добровільно змінити ставлення до сплати податків, то на черговому засіданні підсумували піврічний етап роботи із несумлінними платниками податків.
Декларації з прибутку 15 суб’єктів господарювання та 37 платників ПДВ дозволяють робити висновки щодо досягнення ними показника середньогалузевої податкової віддачі. 24 місцевих підприємства суттєво покращили податкову віддачу з податку на прибуток.
Два десятки платників ПДВ та 18 підприємств, які зігнорували вимогу податківців декларувати прибутки повною мірою, підлягають посиленому відпрацюванню фахівцями податкового аудиту та податкової міліції в подальшому.
«Економіка повинна бути прозорою, а не тіньовою. Податківці не повинні відволікатися на перевірки добросовісних платників податків, – наголосив голова ДПА в області Микола Гринюк. – Щодо тих керівників підприємств, які створюють ризики у наповненні бюджету та в діях яких простежується кримінал, то алгоритм нашої роботи з ними зрозумілий».
Із квітня ризиковим підприємствам за результатами перевірок донараховано 74,5 мільйона гривень податків і штрафних санкцій та порушено 4 кримінальні справи.
«Із підприємствами, що поки ігнорують вимогу податкової служби збільшити податкову віддачу, ми на шляху діалогу, яким від буде – подивимося. Але той факт, що майже 70% волинських ризикових підприємств збільшили податкову віддачу з ПДВ і податку на прибуток свідчить про одне: наші заходи в рамках операції «Бюджет» правильні і дієві», – підкреслив Гринюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus