USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Брата Путіна підозрюють у відмиванні $230 млрд

21 Травня 2019 08:00
Двоюрідний брат президента Росії Володимира Путіна Ігор Путін брав участь у відмивання $230 млрд через естонське відділення Danske Bank.

Щодня через відділення проходило до $20 млн, розповів в інтерв’ю американській телекомпанії CBS колишній менеджер банку Говард Уілкінсон, який викрив схему відмивання грошей, передає Gazeta.ua.

Гроші проводила зареєстрована в Лондоні фірма Lantana Trade, яка на британському урядовому сайті була вказана як та, що «перебуває у стані спокою». Адреса реєстрації цієї компанії виявилася «домом» для 64 підставних фірм з рахунками в Danske Bank.

Виявивши підозрілі операції, Уілкінсон повідомив про це чотирьом високопоставленим керівникам банку. Реакції від них не надійшло, тому менеджер звільнився і повернувся до Британії.

Однією з проблем була участь у схемі відмивання грошей родичів президента РФ Путіна.

«Здається, це був Ігор Путін, якого я вважаю двоюрідним братом російського президента. Були посилання на ФСБ. ФСБ, я думаю, наступник КДБ. Це наче таємна поліція. Люди, що керують компанією, були пов’язані з декількома банками, які збанкрутували в Росії», – розповів Уілкінсон.

CBS зазначає, що Ігоря Путіна підозрювали і в інших російських схемах з відмивання грошей, але він завжди заявляв про свою невинуватість
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus